GÜMÜŞHANE BAHÇECİK BARAJI İLE İLGİLİ SON AÇIKLAMA BAKAN EROĞLU'NDAN GELDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE BAHÇECİK BARAJI İLE İLGİLİ SON AÇIKLAMA BAKAN EROĞLU’NDAN GELDİ

Giriş Tarihi: 07 Haziran 2017 - 11:13

Son Güncelleme: 07 Haziran 2017 - 11:15

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nin basın açıklaması şöyledir:

“Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane şehir merkezindeki Şenkale Deresi üzerinde inşa edilecek Bahçecik Barajı’nın sözleşmesi imzalandı. Sözleşmesi imzalanan baraj ile Gümüşhane’nin uzun vadeli içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Temelden 67 metre yüksekliğe sahip olarak inşa edilecek Bahçecik Barajı ile yılda 6 milyon 450 bin metreküp su depolanabilecek. Yaklaşık 75 milyon TL’ye mal edilmesi planlanan baraj 60 bin kişiye menba kalitesinde içme suyu temin edecek.

“Gümüşhaneli Kardeşlerimizle Ayrı Bir Gönül Bağım Var”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Gümüşhane’nin hasretle beklediği bu projenin inşaat sözleşmesini imzaladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Gümüşhaneli kardeşlerimizle ayrı bir gönül bağım var. Onlardan gelen talepleri karşılamak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Sözleşmesini imzaladığımız Bahçecik Barajı’nı inşa ettiğimizde şehirde 60 bin kişiye menba kalitesinde içme suyu sağlayacağız. Böylece Gümüşhane’nin içme suyu ihtiyacını uzun vadeli olarak garanti altına alacağız.”

(Kaynak:Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği- 07.06.2017)

image_print

HABERLER