Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ÇİMEN’DEN YOĞUN GÜNDEMLİ BASIN TOPLANTISI

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19.11.2020 perşembe günü makam odasında geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Çimen’in basın toplantıısna Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayati Yalçın ve Gümüşhane’de yayımlanan gazete ve internet haber sitelerine mensup basın mensupları ile ulusal haber ajans muhabirleri katıldı.

Başkan Çimen, toplantının başında 2020 yılının 11 Mart tarihinde başlayan Covid-19 sürecinin 2021’e girmeden bitmesi temennisinde bulundu ve bu süreçte emeği geçen herkese ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Bu Süreci Millet Olarak Hep Beraber Atlatacağız

Covid-19 sürecinde Gümüşhane Belediyesi olarak 11 Mart’tan beri sahada daha titizlikle çalıştıklarını kaydeden Çimen, “Hiçbir yatırımımızı aksatmadan devam ediyoruz. Covid-19 sürecinde Belediye olarak tüm hijyen kurallarına, yapılması gereken tedbirlere uyduk, uymaya da devam edeceğiz. Cadde, sokak, dezenfekte çalışmaları yapıldı ve yapılmaya devam edilecek. Devletimizin bize verdiği 14 kuralı hepimiz harfi harfine yerine getirmemiz lazım. Sosyal mesafemize, maskeye ve temizlik kuralına uymamız lazım. Bu süreci millet olarak hep beraber atlatacağız. Yeni alınan kurallar var. Bunlar inşallah kısa bir süre sürer. Kurallara ne kadar toplum olarak uyarsak bu süreci en kısa şekilde atlatacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Çimen hafta sonu AK Parti’nin yapılacak 7.olağan kongresi için şimdiden hayırlı olsun temennilerinde bulunarak “Başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum. Bugüne kadar görev almış tüm dava arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Kayak Merkezi Şehrimizin Çiçeği Olacak

Konuşmasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u 14 Haziran’da Gümüşhane’de ağırladıklarını hatırlatan Başkan Çimen, “Ne zaman bir sorunumuz, sıkıntımız olsa telefonla aradığımız o anda cevap veren bir devlet büyüğümüz. Şehrim adına bakanımıza teşekkür ediyorum. O gün Gümüşhane için tarihi bir gündü. Şehrimize kent meydanı kazandırılmasıyla ilgili start vermişti. 15 gün önce bakanımızı ziyaret ettim. Şehrimize yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ettim. Süleymaniye Kayak Merkezi ile ilgili 12 milyonluk kaynağı aktardı. Şu anda projeleri yapılıyor. 2021 yılında, Süleymaniye Kayak Merkezi hem turizm hem de ekonomik açıdan fayda sağlayacak bir noktaya gelecektir. Bizimde çok önemsediğimiz kayak merkezi projesi şehrimizin çiçeği olacak” diye konuştu.

Kent Meydanı Çalışmaları Başladı

Kent meydanıyla ilgili TOKİ’ye de uğradığını kaydeden Başkan Çimen, “20 bin metrekarelik alanda yer altı çarşısı, yer altı otoparkları ve meydan düzenlemesi var. Adı da millet bahçesi (Kent meydanı) olacak. TOKİ’ye dün evraklarımızı verdik. Bu konuda onlarda çalışmalarını başlattılar. Kış sezonunu verimli bir şekilde geçmesini istiyoruz. Adliye ile ilgili sorun da aşıldı. FETÖ’den alınan Ali İpek yurdunun Adliye binası olması noktasında çalışma var. Modern kent olma yolunda önemli adımlarımızdan birisi oldu bu iş” ifadelerini kullandı.

Kentsel Dönüşüm Projesi İhale Edilecek

TOKİ tarafından yapılan 530 konutun altındaki 110 bin metrekarelik alanı kentsel dönüşüm alanı ilan ettiklerini ve bununla ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Başkan çimen, “Bu alana 400’e yakın bir konut ve yanında millet bahçesiyle ilgili çalışmayı yapıyor arkadaşlar. 2021 yılında da Gümüş kent kentsel dönüşüm projemizde ihalesi yapılacak ve oradaki o dönüşümü de tamamlamış olacağız” dedi.

Sokak Sağlıklaştırması Devam Edecek

Sokak sağlıklaştırması projesinin KDV dahil yaklaşık 6 milyon TL’ye ihale edildiğini ve devam ettiğini, bisiklet yolu projesine de başlayacaklarını ifade eden Başkan Çimen, “İşe başladık. Bakanımızda 1,5 milyonu hibe, 1,5 milyonu kredi olmak üzere destek almıştık. Cumhuriyet Caddesini bitirmek için destek istedik. Caddenin eski ve hallerini göstererek 3 milyon daha istedim. Bakanımız kırmadı ve 1,5 milyon hibe, 1,5 milyon kredi olarak gönderdi. Bisiklet yoluyla ilgili 10 kilometrelik hat için 4 milyonluk destek almıştık. Onu sonuçlandırdık ve projemizi tamamladık. İller Bankası da kredimizi onayladı. 2 milyon kredi, 2 milyon hibe. Bu kışın ihalesini yapacağız. Sema Doğan’dan başlayarak Yeni Şehir stadımıza kadar bisiklet yolumuzu tamamlamış olacağız” diye konuştu.

Güneş Enerjisi Santrali Projemiz İhale Aşamasında

Gümüşhane Belediyesi olarak Güneş Enerjisi (GES) santraliyle ilgili de ihale aşamasında olduklarını belirten Çimen, “Toplam 3 mw’lık projenin 0,800’ü için 7,1 milyon liralık kredi istedik. Umut evlerinin arkasına güneş panelleri koyacağız. İller Bankasından kredisini çıkardık. Geri kalan 2 mw konusunda da AKSA elektrikle görüşüyoruz. Vakıf Katılımla da bu konuda çalışma yapıyoruz. Buradaki amacımız GES’le beraber aylık 400-500 bin lira olan elektrik maliyetini karşılamak istiyoruz. Bahçecik barajının çıkışında arıtma tesinin önüne de HES yapacağız. GES’ler çok kısa zamanda yapılıyor. Yeni yıla girmeden ihalesini yapmayı planlıyoruz. 2021’de güne enerjisinden biz de faydalanmış oluruz” şeklinde konuştu.

Veremeyeceğimiz Hiçbir Hesabımız Yok

Kendisi başkan seçildiğinde Belediye’nin 35 aracı olduğunu fakat şu anda 82 araçları olduğunu ifade eden Çimen, “Araç parkımızı yeniliyoruz. 2 si hariç aldığımız araçların hepsi hibe. Bu süreci böyle götürüyoruz. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Geçen 8 otobüs alacaktık İller Bankası’ndan kredisi onaylandı. Üniversitenin kapalı olması ve mali tablolarımıza bakarak 4 tane alalım dedik. Açık ihaleyle bu otobüsleri ihaleye çıktık. İhale öncesi 4 firma teklif verdi ama ihaleye tek firma girdi. Benim amcamın çocukları. Ne şirket ortağım, ne de başka bir ortaklığım yok. Açık ihaleye girdi ve aldılar. Abdestimden şüphem yok. Bütün şehir insanına eşit ve adaletli bir şekilde hizmet sunmaya çalıştım. Bundan sonra da devam ettireceğim” ifadelerini kullandı

Şehrimizin 100’e Yakın Yerinde Kanalizasyonlar Dereye Akıyordu. Şuanda 4-5 Noktaya Düştü

Bahçecik barajının da şu anda yüzde 50 noktasına geldiğini aktaran Çimen, şunları söyledi: “Harşit çayı dere ıslahı ve arıtma tesisi diğer önceliklerimiz. 2018’de ihale olmuş Harşit dere ıslahı 2.kısmı 2019’da alınan tasfiye kararıyla tekrar iptal edildi. Yeniden yatırım programına alındı. Yaklaşık 50 milyonun üzerinde. Sema Doğan’dan başlayıp arıtmaya kadar tamamlanması gerekiyor. Şehrimizin 100’e yakın yerinde kanalizasyonlar dereye akıyordu. Şuanda 4-5 noktaya düştü. Hiçbir zaman vatandaşımıza yalan söylemedim. Yeni dere ıslahlarında yapılacak duvarların arkasına kanalizasyon hatlarımızı koyup 4-5 noktayı da bağlayıp arıtmaya götüreceğiz. İşin sonuna geldik. İnşallah 2021’de DSİ’nin bütçesinde bu iş. İnşallah yeni dönemde geri kalan kısımları tamamlayacağız.”

Talebe Yetişemeyen Gümüşsu’nun Kapasitesini Artıracağız

Belediye şirketi GÜMSAŞ tarafından çalıştırılan Gümüşsu fabrikasında üretimin aralıksız devam ettiğini, piyasanın talebini karşılamak için üretim kapasitesini artıracaklarını dile getiren Çimen, “Şu anda kızılcık, böğürtlen, kuşburnu, limonata üretiyoruz. Ürettiklerimizde şeker ve glikoz kullanmıyoruz. Elma şekeri kullanıyoruz. Halk Bankası’ndan kredi alarak, DOKA’dan destek alarak makinelerimizin hepsini 3-4 ay sonra yenileyeceğiz. Hem ambalaj noktasında hem de üretim noktasında 2-3 katına çıkacak şekilde bu ürünlerimizi dünya piyasasına sunacağız. Şu anda piyasa şartlarında ürettiklerimiz piyasanın bizden talep ettiklerinin altında olduğu için üretim kapasitemizi artıracağız” dedi

729 Konut Çalışmaları Başladı

Mordut mevkiinde yine GÜMSAŞ marifetiyle 729 konut ve 65 işyeri için hafriyat çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Çimen, “Bu proje olur mu olmaz mı diye düşünenler olabilir. Bunun örnekleri komşu illerimizde var. Gümüşhane’de bu işi yapan müteahhitleri de karşımıza alıyoruz. Belediye ve şehir kazanacak, insanlarımız kazanacak. Vatandaşlarımıza taleplerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

60-70 Milyon Borcumuz Var

Gümüşhane Belediyesi olarak Türkiye’nin en az borcu olan belediyelerinden birisi olduklarını söyleyen Başkan Çimen, “2019 seçim sürecinde haksız eleştiriler aldık. Seçim sathında söylenenlerin hepsinin yalan olduğu ortaya çıktı. Komşu belediyelerimizin bizden daha fazla borcu olduğunu duydunuz. Bizim banka borçlarımız, SSK ve vergi borçlarımız dahil, piyasa borçlarımız dahil 60-70 milyon arasında borcumuz var. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Önümüzdeki yıllarda ekonomik olarak daha güçlü, iş yapabilme noktasında yaptığı işlerin daha şehrimizin insanına hizmet odaklı olduğunu göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Yapımı tamamlanan modern pazaryeri projesinin “Gümüşhan” veya “Çarşı Gümüşhane” isimleriyle açılma seviyesine geldiğini anlatan Çimen, “40 dükkanlı 200 araç otoparklı tesiste aralık ayı içinde vatandaşlarımız kendi işyerlerine girmeye başlayacak. İnşallah yazın güzel bir açılış yaparız. İşyerleri aralık ayında girecekler” dedi.

Başkan Çimen açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın vefatının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Gümüşhane’ye adına yakışır bir tesis sözünü hatırlatarak “Ne projesi düşünüyorsunuz?” sorusunu cevaplandıran Başkan Çimen, “Bizim isteme gibi bir durumumuz şık olmaz. Gümüşhanemizin ihtiyacı olan bazı projelerimiz var. Onlara söyledik. Ama onlar ne yapar bilemeyiz. İlle şunu yap bunu yap deme şansımız yok. Miniasim şelalemize Mustafa Canlı’nın adını meclisimize gündem maddesi olarak aldım ve komisyon çalışıyor. Belediye olarak biraz da ismine yakışan bir çalışma istiyoruz. Miniasim şelalesine koyabiliriz. Yeni şehir stadyumu konusu da devletin bileceği bir konu. Ben isim noktasında Mustafa Canlı’nın sporcu ve başkan kimliğiyle uygun görüyorum. Biz Belediye olarak şehirlerarası terminal projemize de verebiliriz” dedi.

“Cumhuriyet caddesinde sokak sağlıklaştırmasına Atatürk caddesi eklenecek mi? Sokak yayalaştırması da yapılacak mı?” şeklindeki başka bir soruyu cevaplandıran Başkan Çimen, “Biz geçen dönemde 15 Temmuz Zafer Meydanı olmak kaydıyla terziler sokak, Atatürk ve cumhuriyet caddelerinde sokak sağlıklaştırması planladık. Dış cephelerden sonra dükkan cephelerinde yalnızca traverten kullanacağız. Tabelaler tek tip olacak. İşin yüzde 30’undayız. Yolda değişiklik yapacağız yeni bir taş koyacağız. Tek yönlü trafik ve park olacak. Diğer kısımda bisiklet yolu projemizin bir kısmı da buradan geçiyor. Bisiklet yoluyla bağlayacağız. İkinci parkı kaldıracağız. Hanımların topuklu ayakkabı şikayetini de duyduk ve bu taştan kurtulmak istiyorlar. Fen lisesinin altında kültür yolunda bu taşı kullanacağız. Yayalaştırmayı vatandaşımıza soracağız. Kent meydanıyla ortaklaşa bir plan çerçevesinde kısım kısım yayalaştıracağız” diye cevaplandırdı.

729 konut ve AVM ile ilgili başka bir soruyu cevaplandıran Çimen, şöyle konuştu: “729 konut sahasında hafriyat çalışmaları devam ediyor. Ruhsat işlemleri de devam ediyor. Gümüşhane Belediyesi’nin işi ruhsatsız olur mu? Önemli olan burada bu projeyi beklerdim ki sosyal konutlarda destek olunsun. Vatandaşın, halkın kazançlı çıkacağı noktada destek olmasını beklerdim. Her zamanki muhalefetini yapıyorlar. 3 yıl içerisinde bitireceğiz. Birkaç ay bankayla anlaşık 60 ay sıfır faizle vereceğiz. AVM noktasında da bir firma bizi yap-işlet-devret konusunda oyaladı. Başka illerde AVM’leri olan firmaydı. Bizi oyalıyordu. Şirketimize devrettik. Şuanda Migros’la görüşüyoruz. Onlar bir talepte bulundular. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Şu anda emin ellerde. O firma bizi 3 yıl oyaladı. Ondan dolayı halkımızdan özür diliyoruz. İnşallah en kısa zamanda ulusal firmayla şehrimizin hizmetine sunacağız. O AVM ile beraber inşallah Gümüşhane’nin bir özel hastanesi de olacak.”

Bazı basın yayın organlarında gündem olan otobüs ihalesiyle ilgili soruyu da cevaplandıran Başkan Çimen, “Yalan bir haberdi. Bizim kapalı bir şeyimiz yok. Her şey açık. İhaleye aile şirketimin olduğunu söyledi bu doğru değil. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Her şey ortada. Açık ihaleydi. Araçları 545 bin liraya aldık. Aynı araç şu anda 750 bin lira. Şu anda aracın birisi bedavaya geldi. İmkanımız olsa da diğer 4 tanesini alabilsek. Onu da üniversiteler açılırsa ihaleye çıkacağız. Yine açık ihale olacak. İhale komisyon başkanı ben değilim, üye de değilim. Olsam bile normalde 4.derece akraba olduğu için sıkıntı yoktu.”

Başkan Çimen, mevcut pazar yerinin modern pazar yerine taşınıp taşınmayacağıyla ilgili bir soruyu da şu sözlerle cevaplandırdı: “Bizim Salı pazarımız var. Karşıyaka ışıklarından Özdenoğlu köprüsü istikametine taşınacak. Kapalı bir yer yapacağız. Oradaki caddeyi genişleteceğiz. Belediyenin önünden birisi yürüyüş yolundan Pazar yerine ulaşabilecek. Şehirdeki yoğunluğu kent meydanı projesi ışığında çıkaracağız. Modern Pazar yerinde de ilk katında 20 dükkan var. Sebze, aktar, peynir yağ satanlarımız, kasaplarımız, balıkçılar için yaptık. Mısır çarşısı formatında kapalı bir alan. Bu şehir kış memleketi. Kapalı alanda 365 gün sağlıklı koşullarda konforlu bir şekilde böyle bir çarşımız olacak. Büyükşehirlerdeki iş merkezlerinin yönetim şekliyle burayı yöneteceğiz.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ