Gümüşhane Milletvekilleri Akgül ve Pektaş'ın, Atatürk’ün Vefatının 79. Yıl Dönümü Mesajları - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Milletvekilleri Akgül ve Pektaş’ın, Atatürk’ün Vefatının 79. Yıl Dönümü Mesajları

Giriş Tarihi: 09 Kasım 2017 - 20:44

Son Güncelleme: 09 Kasım 2017 - 21:03

Türk milleti, tarihin her döneminde insanlığa büyük değerler kazandırmış, ismini altın harflerle yazdırmış ve tarihe yön verme başarısını göstermekle birlikte büyük devlet adamları yetiştirmiştir. Bunlardan birisi de Cumhuriyetimizin banisi  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı İstiklal Harbi’ni, 1923’te Ankara’da Cumhuriyeti kurarak, aziz milletimizin de desteğiyle zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmak; istiklalimize, istikbalimize, vatanımıza, bayrağımıza, Cumhuriyet’e ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimine,  Kurtuluş Savaşı ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir. Ülkemiz son 14 yılda hayata geçirdiği reformlarla, devleti milletle kucaklaştıran politikalarıyla, bunu en iyi biçimde ispatlamıştır.

Kahraman milletimiz de 15 Temmuz ihaneti karşısındaki güçlü duruşuyla ülkemizin  bu kazanımlarını canı pahasına muhafaza edeceğini tüm dünyaya net bir şekilde ilan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 79. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Hacı Osman AKGÜL         Cihan PEKTAŞ

Gümüşhane Milletvekili   Gümüşhane Milletvekili

                                              TBMM Çevre Komsyn. Bşk.

image_print

HABERLER