GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ AKGÜL VE PEKTAŞ’IN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ AKGÜL VE PEKTAŞ’IN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Giriş Tarihi: 27 Ekim 2017 - 14:49

Son Güncelleme: 27 Ekim 2017 - 14:55

“Bugün, Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin gösterdiği kahramanlık ve cesaret örneği ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaktayız.

Türkiye Cumhuriyeti 2200 yıllık bir devlet geleneği; büyük bir medeniyet anlayışı; 1000 yıllık Selçuklu ve Osmanlı bakiyesi üzerine inşa edilmiştir. Cumhuriyetimiz; bu topraklar üzerinde yaşayan vatandaşlarımızın her bir ferdinin aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir olarak gören, kucaklayıcı ve kapsayıcı bir telakkiye sahiptir.

Cumhuriyetimizin 94 yıllık tarihi; aziz milletimizin bütün zorluklar ve engellemeler karşısında ortaya koyduğu mücadele azmi, güçlü irade ve kararlılık örneği ile doludur. Milli mücadele döneminde ecdadımızın göstermiş olduğu eşsiz kahramanlık ruhu 15 Temmuz’da milletimizin yüreklerinde ve bileklerinde bir kez daha tekerrür etmiştir. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, hükümetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi Cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir.

Bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahına kıyasla, daha güçlü, daha dirayetli, daha kararlı bir ülkedir. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklal ve istikbalimize kast eden hiçbir saldırı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılı olamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını; Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; hemşehrilerimizin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.

 Hacı Osman AKGÜL           Cihan PEKTAŞ

 Gümüşhane Milletvekili   Gümüşhane Milletvekili

                                                 TBMM Çevre Komis.Bşk.

image_print

HABERLER