GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ, İSMAİL AKÇAY’A FAHRİ DOKTORA UNVANI VERMELİDİR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

21 Kasım 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ, İSMAİL AKÇAY’A FAHRİ DOKTORA UNVANI VERMELİDİR

Giriş Tarihi: 18 Kasım 2019 - 8:15

Son Güncelleme: 18 Kasım 2019 - 11:13

Gümüşhane gibi dar imkânlı coğrafyalarda uzun süre gönüllü kamu hizmeti yapan ve gündemde kalan kişi sayısı çok azdır.

İsmail Akçay; Gümüşhane’de doğup büyüyen ve Gümüşhane’de ikamet edip, Gümüşhane’nin havasını soluyan, derdi ile dertlenen, sevinci ile mutlu olan, hemen hemen herkesin tanıdığı, Gümüşhane’nin sevilen ve sayılan bir değeridir.

Sayın Akçay, 1995 yılında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na seçildikten sonra hem GTSO’yu hem de Gümüşhane’yi 24 yıldır marka değer yapmak üzere çalışan, 24 yıl boyunca performansından ve Gümüşhane aşkından en küçük bir eksilme olmayan, varlığı herkese güç, kuvvet ve zenginlik veren bir değerli hemşerimizdir.

İsmail Akçay; Gümüşhane’deki tanınmışlığının ve sevilmişliğinin ötesinde Ankara’da devlet yönetiminde ve ülkemizin her tarafında iş dünyasında ve sosyal hayatta  tanınan ve sevilen bir şahsiyettir.

Sayın Akçay, 1952 yılında Gümüşhane’de doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Halen iletişim hizmetleri alanında ticari faaliyet yapmaktadır.

Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesi, GTSO binası, İŞGEM kompleksi, TOBB’nin yaptırdığı ve şu anda Kız İmam Hatip okulu olarak kullanılan bina başta olmak üzere Gümüşhane’de pek çok tesis, kurum ve yatırımda aktif katkıları olan bir öncü rehber kişidir İsmail Akçay.

İsmail Akçay, Gümüşhane’de hemen hemen her hayırlı organizasyonda ise severek görev yapmış ve halen de yapmaktadır. Bunlardan bazılarını şöyle sıralamak mümkündür.

  • 15.11.1995 yılından beri Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.
  • TOBTİM Yönetim Kurulu Üyeliği,
  • EİT-TSO Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odaları Milli Komite Üyeliği (Türkiye, İran, Pakistan’ın kurucu üyesi olduğu, Azerbaycan, Afganistan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan’ın üye olduğu)
  • Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği
  • Gümüşhane OSB (Organize Sanayi Bölgesi) Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı
  • Gümüşhane Üniversitesi Yaptırma Yaşatma Derneği Kurucusu ve Başkan Yardımcılığı
  • GÜSİAD (Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği) Kurucusu ve Üyeliği
  • OSBÜK (Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu) Genel Kurul Üyeliği
  • MOBİSAD Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği İl Temsilciliği
  • Çevre Koruma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği
  • Gümüşhane Hizmet ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği
  • İnsan Hakları Kurulu Üyeliği
  • İl İstihdam Kurulu Üyeliği
  • Milli Müdafaa Mükellefiyet Komisyonu Üyeliği
  • Gümüşhane Üniversitesi Akademik Değerlendirme Kurulu (GÜN-ADEK) Üyeliği
  • Toprak Koruma Kurulu görevleriyle 38 Kurul ve Komisyonda görev yapmaktadır.

Gerek il içi, gerekse yurt içi ve yırt dışı organizasyonlarda Gümüşhane’yi büyük bir örneklikle ve özgüvenle temsil eden Sayın Akçay, Gümüşhane için teşekkür edilmesi ve vefa gösterilmesi gereken bir değerdir.

Tanısın tanımasın, başı sıkışan hemen hemen herkes Sayın Akçay’la görüşür, istişare eder. Herkese büyük bir tevazu içinde yardımcı olur.

Sayın Akçay; bir grup Gümüşhane sevdalısı ile birlikte 2008 öncesi, henüz Gümüşhane’ye bir üniversite kurulmadığı dönemlerde “Gümüşhane Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği” nin kurulmasına ön ayak olanlardan biridir.

“Gümüşhane Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği” ise; 2008 de Gümüşhane Üniversitesi henüz kurulmadan Üniversite’nin Bağlarbaşı’ndaki kampüs alanının yerini üniversite adına kamulaştırarak Gümüşhane Üniversitesi için çok önemli bir adım atmıştır. Bu sayede  Gümüşhane Üniversitesi alt yapı ve bina kurumsal yapılaşmasını emsali üniversitelere rağmen en az üç – dört yıl önce tamamlamıştır.

İsmail Akçay, bu ilde vefayı hak eden Gümüşhanelilerin başında gelmektedir. Bu bağlamda; 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 14. Maddesinin (b) bendinin (5.) fıkrasına istinaden Gümüşhane Üniversitesi Senatosu tarafından  Sayın Akçay’a  Gümüşhane’ye ve Gümüşhane Üniversitesi’ne yapmış olduğu katkılardan dolayı fahri doktora unvanı verilmesi çok yerinde bir davranış olur diye düşünüyorum.

Ülkemizde pek çok üniversite fahri akademik unvan verirken, kıstas olarak “Kültüre, ekonomiye, sosyal hayatın gelişmesine katkı sunma ve ilgili üniversiteye katkı sunma,  toplumda genel kabul görme ve halen hayatta olma v.b. gibi özellikleri aramıştır”

İsmail Akçay Bey; fahri akademik unvan için gerekli olan özellikler noktasında Gümüşhane’de her türlü pozitif çalışmayı yapmış ve halen de yapmaktadır. Hem Gümüşhane’nin hem de Gümüşhane Üniversitesi’nin her alanda kalkınması için sürekli gayret sarf eden değerli bir hemşerimizdir.

Gümüşhane Üniversitemizin Sayın Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek’in de çok yakından tanıdığı GTSO Başkanımız Sayın İsmail Akçay Bey’e fahri doktora unvanı verilmesi Gümüşhane’de çok geniş ve anlamlı bir destek ve karşılık bulacaktır.

İsmail Akçay gibi yeni değerlerin yetişmesini de teşvik edeceğine inandığım fahri doktora unvanının  Sayın Akçay’a tevdi edilmesini Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Sayın Zeybek’e, Üniversitemizin Sayın Senato üyelerine ve Üniversitemiz Sayın camiasına teklif ediyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER