Akreditasyon süreci kapsamında Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından ikincisi düzenlenen İç ve Dış Paydaş Toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence süreci olan akreditasyon süreci ile ilgili olarak Gümüşhane Üniversitesi’ndeki yoğun çalışmalar devam ediyor.
Bu amaçla da Gümüşhane Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Seher Çakmak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda Hemşirelik Bölümü ders müfredat içeriği ve öğrenci memnuniyet anketi konuları ele alındı.
Dış paydaşlar ders öğrenme hedefleri, program çıktıları ve AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) puanlarının gözden geçirilmesi, aynı program çıktılarına hizmet edecek derslerin açılmasından kaçınılması, tüm ana derslere iki saatlik laboratuvar uygulamasının eklenmesi gibi önerilerde bulundu.
İç ve Dış Paydaş toplantısına iç paydaş olarak Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seher Çakmak, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sevda Uzun, Doç. Dr. Melike Demir Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çolak, Dr. Öğr. Üyesi Esma Akyıldız, Dr. Öğr. Üyesi Aydanur Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Nurşen Kulakaç, Dr. Öğr. Üyesi Metin Tuncer, Dr. Öğr. Üyesi Sevda Karakaş, Arş. Gör. Dr. Murat Semerci, Arş. Gör. Cemile Aktuğ ve Arş. Gör. Burak Elik katıldı.
Çevrim içi gerçekleşen toplantıya dış paydaş olarak da Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Nural ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Havva Karadeniz, Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Temiz katıldı.
Toplantı Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Seher Çakmak’ın genel değerlendirmesi ile sona erdi.
Yükseköğretimde akreditasyonun akademik kalite, saydamlık ve hesap verme sorumluluğunun bir aracı olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bilindiği üzere Üniversitemiz her geçen gün kalitesini ve şeffaflığını artıran çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu çalışmalardan bir tanesi de akreditasyondur. Akreditasyon sisteminin amaçları, Yükseköğretim kurumlarının karşılıklı birbirlerini tanıma sürecini kolaylaştırmak ve hızlandırmak ile diploma ve unvanların karşılaştırılabilmesine yardımcı olmaktır. Hemşirelik bölümümüzün akreditasyon süreci hakkında bilgi paylaşımının yapılması, iç ve dış paydaşlarımızın görüşlerinin alınması gibi bölümün gelişimi adına yapılan toplantılar da bunlardan bir tanesidir. Gümüşhane Üniversitesi olarak yapılan her bir çalışmayı destekliyor, katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”