Gümüşhane Vali Vekili Arıkan Muhtarlar Gününü Kutladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Vali Vekili Arıkan Muhtarlar Gününü Kutladı

Giriş Tarihi: 19 Ekim 2017 - 18:53

Son Güncelleme: 19 Ekim 2017 - 18:53

Bu yıl ikinci kez kutlanan Muhtarlar Günü programı kapsamında 19 Ekim 2017 Perşembe günü ilk olarak Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, İl protokolü, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir, dernek yönetim kurulu üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği adına Dernek Başkanı Gürbüz Demir tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erdi.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenin ardından muhtarları kabul eden Vali Vekili ve Gümüşhane Vali Yardımcısı Ali Arıkan, muhtarların vatandaşlarla devlet arasındaki en yaygın kurum ve kişiler olduğuna değinerek şunları söyledi: “Bu nedenle muhtarlarımızı, vatandaşlarımızın doğrudan temsilcisi olarak görüyoruz. Onların talepleri ve istekleri bizim için vatandaşlarımızın direk olarak bizden talep ettikleri ihtiyaçları, istekleri, önerileri. O yüzden biz zaman içerisinde muhtarlarımızın öneminin artırılması ve onların maddi ve manevi tatminleri ile ilgili olarak yapılan çalışmalara idareci olarak destekledik” dedi. Muhtarların köylerde bir mahalli idare temsilcisi olduğunu vurgulayan Arıkan, “Yine şehir merkezlerimizde de kanuni işlerin takipçisi. İnşallah biz gelecekte yerel demokrasi örneği olarak bu kurumun daha da önem kazanacağına inanıyoruz. Biz sizlerle çalışmaktan çok memnunuz. Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum”

Program kabulün ardından, köy ve mahalle muhtarlarımız onuruna İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekle son buldu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER