Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Hasan PİR

GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ BU KONUDA İNİSİYATİF ÜSTLENMELİDİR

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR)  adlı bir araştırma kuruluşu son üç yıldır  üniversite öğrencilerinin yaşadığı şehirlere yönelik araştırma yapıp bunu kamuoyu ile paylaşıyor.

“Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri” başlıklı araştırmanın 2019 yılı sonuçları geçtiğimiz günlerde https://www.uniar.net/odus   internet sitesi tarafından paylaşıldı.

81 il sıralamasında Gümüşhane 65. Sırada yer aldı. (Sıralamada İstanbul’un Asya ve Avrupa yakaları ayrı ayrı gösterildiği için sıralamada şehir sayısı 82 olarak gösterilmiş.)

Gümüşhane için 65. Sıra kabul edilir bir sıra değil.

2018 yılı sıralamasında da  yine Gümüşhane 65. Sırada idi. 2017 yılı sıralamasında ise 62. Sıradaydı.

Eskişehir’in  Türkiye birincisi olduğu  “2019 Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri” sıralamasında  hemen yanı başımızdaki Trabzon 12, Erzurum ise 39. sırada  yer aldı.

Biz, üç yılın sonuçlarına bakarak Gümüşhane’ye odaklanıp neler yapabiliriz bunun üzerinde çalışmalıyız.

“Altın Kalpli İnsanların Şehri” olan Gümüşhane öğrenci dostluğunda 65. Sırada yer almamalıydı.

2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane için artık hayatın “can damarı” olmuştur. Şehirdeki bütün ekonomik ve sosyal senaryoların üniversite gerçeğine göre dizayn edilmesi mecburiyeti vardır.

20 bine yakın öğrencisi ve bini aşkın çalışanı ile Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane için çok önemli hayatî bir değerdir. Bu değeri korumanın birinci yolu ise ülkemizin her bir yanından gelen öğrencilerimize göstereceğimiz ilgiden geçiyor.

Gümüşhane gibi küçük ölçekli, derli toplu şehirlerde sorunların çözüm adımları diğer şehirlere göre daha kolaydır.

Önemli olan kamu şemsiyesi konumundaki Valiliğimizin bu konuda inisiyatif üstlenmesidir. Çünkü bu işin Gümüşhane’de etkin, yaptırım özellikli ve süreklilik arz eden çalışmalarını Valilik haricinde icra edecek ve sahiplenecek başka bir kurum yoktur.

Bu bağlamda; Valiliğimizin öncülüğünde ve organizasyonunda şehirdeki STKlardan, muhtarlardan, medya temsilcilerinden, esnaf temsilcilerinden, meslek odalarından, kurum ve kuruluş temsilcilerinden, siyasi parti temsilcilerinden konu ile ilgili raporlar istenip, bu şehirde üniversite öğrencilerine dostluğu engelleyen sebepler ortaya çıkarılabilir. Daha sonra bu görüş sahipleri ile dar çerçeveli toplantılar da düzenlenebilir. Ve şehrin bu çok önemli konusu ile ilgili SWOT analizi de hazırlanabilir.

Ortaya konulacak görüş, düşünce ve teklifler değerlendirildikten sonra nerede, hangi sektörde bir yanlışlık varsa ilgililer tarafından çözüm odaklı olarak olayların üzerine gidilmelidir diye düşünüyorum.

Bu konuda sadece toplantılar yapılıp, “toplanılıp dağılma” klasik uygulamasının ötesine geçilerek yıl boyunca konu diri tutulmalı ve şehirde bir konsept geliştirilmelidir.

Bu konuda şahsen veya yer aldığım STKlar bazında veya medya temsilcisi olarak bize tevdi edilecek her türlü göreve hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Gümüşhane’nin gelecek yıllarda “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri” sıralamasında Türkiye derecesi yapması ve başlarda yer alması için Gümüşhane topyekûn bir seferberlik içinde olmalıdır.

Güzel günler dileğiyle.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER