GÜMÜŞHANE VALİSİ MEMİŞ: “MİLLETVEKİLLERİMİZLE ÇOK GÜZEL BİR UYUMUMUZ VAR” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ MEMİŞ: “MİLLETVEKİLLERİMİZLE ÇOK GÜZEL BİR UYUMUMUZ VAR”

Giriş Tarihi: 27 Ağustos 2017 - 19:27

Son Güncelleme: 27 Ağustos 2017 - 19:27

*Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin 2017 yılı çalışmaları ve yatırım planı Vali Okay Memiş başkanlığında 27 Ağustos 2017 Pazar günü, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın da katıldığı toplantıda değerlendirildi.

İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcıları Selahattin Kocaman ve Kemalettin Demirkıran ile şube müdürleri ve İl Özel İdaresi çalışanları da katıldı.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin gelir gider kaydı açısından bakıldığında diğer özel idarelerle karşılaştırıldığında iyi durumda olduğunu kaydeden Vali Memiş: “Ben göreve başlayalı 14 ay oldu. İlk göreve başladığımda maalesef bu ülkenin başına gelebilecek en büyük talihsizliklerden bir tanesi geldi ve 21.yy’da bu ülke bir darbe teşebbüsüne maruz kaldı. Milyarlarca dolar gelir kaybımız oldu. Ama biz ona rağmen Sayın Milletvekillerimizle köy köy, ilçe ilçe dolaştık, toplantılar yaptık ve kendimize bir hedef belirledik. Bir veya iki yıl içerisinde öncelikli olarak bütün köylerimizdeki alt yapı sorunlarını gidereceğimizi söyledik. Bütçemizle mukayese edildiğinde hakikaten İl Özel İdaresi olarak çok önemli şeyler yapıyoruz. Bizim kayıtlarımıza ve verilerimize göre içme suyu sorunumuz çok fazla değil. Alt yapı olarak özellikle yol konusunu önemsedik ve bütün köy yollarının asfalt yapılması öncelikli hedefimiz oldu. Ve bu hedefe büyük ihtimalle bu yıl içerisinde ulaşacağız.” şeklinde konuştu. 

Tüm yatırımları İl Özel İdaresi’nin kendi bütçesi, KÖYDES, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan, İller Bankası, Yeşilyol, AFAD ve özellikle Doğa Koruma ve Milli Parklar’dan aldıkları kaynaklarla gerçekleştirdiklerini dile getiren Vali Okay Memiş: “Özellikle Cihan Bey’in Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndaki özel durumundan dolayı biz tarihimizde görülmemiş bir yardım aldık, kendisine teşekkür ediyoruz. Limni yolunu, Güvende yolunu, Karaca Mağarası yolunu ve Süleymaniye yolunu bir yıl içerisinde tamamladık. Bayrama kadar yetiştiremedik üzgünüm ama bayramdan hemen sonra da Tomara yolunu bitiriyoruz. Tüm bunları bizim sadece İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yapmamız çok zor görünüyor. Ama yatırım bütçemizin neredeyse 4 katı yatırım yaptık. Bunlar kolay işler değil. Muhtarlarımızın bütün taleplerine ulaşmaya çalışıyoruz ve bu talepleri haklı görüyoruz. Bu yatırımların ilimize gelmesinde büyük emeği olan Sayın Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir uyumumuz var, bizi yalnız bırakmıyorlar.” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın sunumunun ardından İl Özel İdaresi’nin çalışmaları değerlendirilerek, görüş alışverişinde bulunuldu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER