GÜMÜŞHANE VALİSİ MEMİŞ’TEN “KODLAMA”YA BÜYÜK TEŞVİK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ MEMİŞ’TEN “KODLAMA”YA BÜYÜK TEŞVİK

Giriş Tarihi: 11 Kasım 2017 - 13:46

Son Güncelleme: 11 Kasım 2017 - 13:46

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, kodlamanın; geleceğin alfabesi olduğunu belirterek, sadece teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi üreten çocuklar yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Okay Memiş, geçtiğimiz yıl Gümüşhane’de başlatılan ve büyük bir ivme kazanan “kodlama” projelerinin hızla devam ettiğini, bu konuda Gümüşhane’nin 81 ile öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

Kendisinin Başbakan Yardımcısı Sayın Fikri Işık’ın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı iken başdanışmanı olduğu dönemde hayata geçirilen Kodlama projesini çok önemsediğini kaydeden Vali Okay Memiş, Dumlupınar İlk-Ortaokulu salonunda gerçekleşen eğitmen eğitimlerini ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Şube Müdürü Seyit Tok’la birlikte 10 Kasım 2017 Cuma günü Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Recep Yılmaz ve Nezir Sukan tarafından ‘Robot29’ robot setinin eğitmen eğitimine katılan Vali Okay Memiş, il merkezi ve ilçelerden gelen öğretmenlerle bir araya geldi.

“Kodlama, geleceğin alfabesidir.”

Burada öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, dünyanın gelişmiş ülkelerinde zorunlu ders olarak okutulan “kodlama”nın geleceğin alfabesi, dili olarak kabul edildiğinin altını çizen Vali Memiş: “İletişim çağında gençlerimizi biz bu alanda çok iyi eğitmemiz lazım. Sadece teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi üreten çocuklar yetiştirmemiz lazım. Bu konuda 81 ile öncülük etmemiz lazım. Biz size imkan sağlayacağız. İl merkezi ve tüm ilçelerde, her okulda bunu yapacağız. Çocuklarımız kendi oyununu kendisi programlayacak. Milliyetçilik, muhafazakarlık, ibadet bu demek. Tek başına 5 vakit namaz yetmez. İyi bir Müslüman olmak için yetmez. Çünkü müthiş bir yarış var. Ezberle olmaz bu işler. Gençleri böyle yetiştireceğiz” dedi.

Bu konuyu çok önemsediklerini üstüne basa basa tekrar eden Vali Okay Memiş, “Gümüşhane’de eğitim altyapımız çok iyi. Gümüşhane eğitime çok önem veren bir il. Burada size çok büyük emek düşüyor. Bu iş çok önemli” dedikten sonra yapılan projeleri inceledi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER