GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ, ÇEVRE GÜNÜNDE MESAJLARINI NET VERDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ, ÇEVRE GÜNÜNDE MESAJLARINI NET VERDİ

Giriş Tarihi: 05 Haziran 2017 - 22:00

Son Güncelleme: 05 Haziran 2017 - 22:00

 * BİZ ÇEVREYE DUYARLI BİR MADENCİLİK İSTİYORUZ.

Gümüşhane Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle beraberinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeliyle birlikte 5 Haziran 2017 Pazartesi günü Gümüşhane Valisi Okay Memiş’e ziyarette bulundu.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin de katıldığı ziyarette, konuklarıyla bir süre sohbet ederek, etkinlikler hakkında bilgi alan Vali Memiş; çevrenin dedelerimizden kalan bir miras değil torunlarımıza bırakacağımız çok önemli bir emanet olduğunu belirterek şunları söyledi: “İnsanoğlu hırsından dolayı doğadaki her şeyi kendine göre kullanan bir yapıya sahip. Ama bu doğanın bir parçası olduğumuzu unutmamamız lazım. Kainattaki hayvanlar, bitkiler, canlı ve cansız bütün varlıklar Allah’ın yarattığı bir dengenin unsuru. Dünya muhteşem bir denge üzerine kuruludur. Soluduğumuz havanın içerisindeki oksijen, hidrojen ve azottaki milim oynama insan neslinin sona ermesi demek. Dolayısıyla Allah müthiş bir denge kurmuş ve o dengeyi bozmamamız için hep orta yolda olmamızı, aşırılıklardan uzak durmamızı istemiş bizden. Öyleyse biz de bu dünyada sadece biz varmışız gibi davranmayacağız. Tabiatı seveceğiz ve koruyacağız. Bunu kendimiz için yapacağız.” dedi.

Doğayı aşmak için mücadele etmememiz gerektiğini dile getiren Vali Okay Memiş;  doğanın bir parçası olmaya çalışmaya çaba sarf etmek gerektiğini belirterek, “Eğer Everest’i, Ağrı Dağı’nı, Abdal Musa’yı aşmak yerine bir parçası olursanız, o zaman kazanırsınız.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane’nin bin yıldır bir madenci şehri olduğunu kaydeden Vali Memiş; Gümüşhane’de maden firmalarının çok önemli bir geçim kaynağı olduğunu ifade ederek: “Ancak biz çevreye duyarlı bir madencilik istiyoruz. Bunun için de sürekli takiplerimizi yapıyoruz. Aynı zamanda bir turizm merkeziyiz. Müthiş doğal güzelliklerimiz var. Bu değerlerimizi koruyacağız ve sizlerle birlikte daha da büyüteceğiz. Buralara çevreye duyarlı çok güzel tesisler yaptık. Bunlardan hep birlikte faydalanacağız ve faydalanmalıyız. Doğal güzellikleri eğer insanların kullanımına açmazsak çok da anlam ifade etmiyor. Limni Gölü’ndeki beton yol çalışmalarını dün itibariyle tamamen bitirdik. Artık ulaşım çok rahat.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü tebrik eden Vali Okay Memiş, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödüllerini takdim etti.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

 

 

image_print

HABERLER