Gümüşhane Valisi Okay Memiş’ten En Önemli İftar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’ten En Önemli İftar

Giriş Tarihi: 15 Haziran 2017 - 9:51

Son Güncelleme: 15 Haziran 2017 - 9:54

*Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle şehit ailelerimiz ve gazilerimiz onuruna iftar programı düzenledi.

14 Haziran 2017 Çarşamba günü Balyemez Konağı’ndaki programa, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Gülsen Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik ve eşi Pembe Gül Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Torul Kaymakamı Mustafa Karali, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan ve eşi İlke Danışan, kurum müdürleri, Jandarma Teşkilatı mensupları, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz katıldı.

Programda yaptığı konuşmasına, dün yaşanan elim kazada hayatını kaybeden Gıda Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu’na Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Vali Okay Memiş şunları söyledi:

“Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için verilen mücadele Cumhuriyet kurulduğundan beri devam ediyor. Bu süreç devamlılık isteyen bir süreç. Hepimiz bu mücadelenin bir parçasıyız. Bölünmez bütünlük sadece bizim değil, topyekûn milletin bütün unsurlarıyla olacak bir şeydir ve Türk milletin bunu tüm dünyaya gösteren bir millettir. Türk milleti asker millettir. Onun için bizler bu ülke, bayrak ve vatan için bir ölürüz bin diriliriz. Çocuklarımızı askerlik çağına geldiğinde büyük bir gururla askere göndeririz. Gümüşhane Türkiye’nin asayiş olayları bakımından ilk üç ilinden birisi. Bunda tabii ki Emniyet ve Jandarma personelimizin büyük katkısı var ama bunda Gümüşhane’de yaşayan vatandaşlarımızın kanunlara, nizamlara son derece uygun hareket eden, milliyetçi, muhafazakar ve demokrat olmasının da önemli katkısı var. Kırsalda az sayıdaki teröristlere yönelik olarak da operasyonlarımız süreklilik arz edecek şekilde devam etmektedir. Bölgemizde bu unsurları yok edene kadar devam edeceğiz.Çocuklarınız artık bizim çocuklarımız. Sizler de yüce Türk milletine ve Türk Devletine emanetsiniz. Şehit yakınlarına ne söylenebilir bilmiyorum. Hakikaten tarifi imkansız duygulardır bunlar. Ama Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Allah yolunda öldürülenlere «ölüler» demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.’ buyurmaktadır. Biz de buna iman ediyoruz. Sadece bunu söyleyebilirim.”

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

dsc_1661

dsc_1649

dsc_1627

dsc_1619

dsc_1624

dsc_1628

dsc_1631

dsc_1633

dsc_1634

dsc_1636

dsc_1640

dsc_1641

dsc_1644

dsc_1645

 

 

 

image_print

HABERLER