GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ'TEN ÜLTİMATOM GİBİ UYARI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ’TEN ÜLTİMATOM GİBİ UYARI

Giriş Tarihi: 03 Ekim 2017 - 22:33

Son Güncelleme: 03 Ekim 2017 - 22:33

Gümüşhane il genelinde faaliyet gösteren çimento fabrikaları, maden işletmeleri, taşocağı ve kırma eleme işletmelerinin neden olduğu çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik olarak alınacak tedbirler Vali Okay Memiş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı.

3 Ekim 2017 Salı günü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları Aytaç Akgül ile Ali Arıkan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane il genelinde faaliyet gösteren çimento fabrikaları, maden işletmeleri, taşocağı ve kırma eleme işletmelerinin temsilcileri ile işletmelerin bulunduğu köy ve mahallelerin muhtarları katıldı.

Vali Memiş, Gümüşhane taşının, kayasının madenciliğe çok uygun olduğunu belirterek, çalışmalarda “insan ve çevre hassasiyeti” için şu uyarılarda bulundu:

“Ama bazı vilayetler geliri ne olursa olsun bunu istemiyorlar, taşocağı açtırmıyorlar, izin vermiyorlar. Böyle bir farkındalık var. Oralarda bu duyarlılık var da altın kalpli insanların yaşadığı Gümüşhane’de toz toprak içinde mi yapacaksınız bu işi? Bizi toz toprağa mahkum mu edeceksiniz? Biz Gümüşhane’de yaşayan vatandaşlar ve yöneticiler olarak buna daha ne kadar tahammül edeceğiz, buna daha ne kadar tolerans göstereceğiz, bunu daha ne kadar yürütebileceğiz? Yetkilerimizi kullanmaya başladığımızda kimse ‘Vali Bey bizimle konuşmadı’ demesin. Hepiniz önemli işler yapıyorsunuz. Madencilik ve taşocağı haricinde ilimize kattığınız çok büyük değerler var hepsine saygı duyuyoruz ama bu olay bizim için çok önemli. İnsanlardan bu kadar feryat figan gelirken biz oturursak görevimizi yapmamış oluruz. Bizi görevini yapmayan, görevini ihmal eden yöneticiler olarak adlandırmayın. Biz görevimizi biliyoruz, yetkilerimizi biliyoruz. Size belli bir süre vereceğiz. Yapılması gereken tedbirler neyse bunları bir an önce yapmanızı istirham ediyoruz. Mutlaka kendimizi, maden ocaklarımızı, teknolojimizi geliştireceğiz. Kabul ediyoruz madencilik bizim sektörümüz. Ama madenciliği insan ve çevre hassasiyetine uygun bir şekilde yapacağız.”

Toplantıda daha sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram’ın yaptığı sunumun ardından katılımcılar söz alarak, konuyla ilgili görüş, öneri ve taleplerini dile getirdiler.

(Haber kaynağı: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

 

image_print

HABERLER