GÜMÜŞHANE VE BİNGÖL VALİLERİNDEN ÖNEMLİ MESAJLAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE VE BİNGÖL VALİLERİNDEN ÖNEMLİ MESAJLAR

Giriş Tarihi: 18 Ağustos 2017 - 10:50

Son Güncelleme: 18 Ağustos 2017 - 10:50

İçişleri Bakanlığının himayelerinde Gümüşhane ile Bingöl illeri arasında gerçekleştirilen ‘Kardeşlik Köprüsü Projesi’ kapsamında Gümüşhane’ye gelen Bingöl heyeti için Gümüşhane Kültür Merkezi’nde tanıtım programı düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programa, Bingöl Valisi Ali Mantı başkanlığındaki ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sendika temsilcileri, basın mensupları ve kanaat önderlerinden oluşan Bingöl heyeti ile Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Bayram, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane-Bingöl Kardeşlik Köprüsü Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi, kurum müdürleri, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

BİNGÖL VALİSİ ALİ MANTI NE DEDİ:

Programda, bir konuşma yapan Bingöl Valisi Ali Mantı şunları söyledi: “İnşallah bu dostluk, sevgi ve kardeşlik tüm ülkemize hatta ülkemizin etki alanındaki ülkelere uğrasın. Hepimiz Anadoluluyuz ve hepimiz bu Anadolu’ya sahip çıkmak zorundayız. Çünkü Anadolu sadece Türkiye’den ibaret değil. Türkiye, mazlumların, mağdurların ve gariplerin ülkesi. Nerde bir mağdur olsa sığınabileceği bir ülkesi var o da Türkiye. Ancak, Allah korusun bu ülkenin kılına zarar gelecek olsa sığınabileceğimiz hiçbir yer yok. Onun için burası ana kucağı. Anamıza ve kucağımıza iyi sahip çıkmamız lazım. Fitne-fesat ve tefrikadan uzak durmamız lazım.”

GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ NE DEDİ:

Bingöl Valisi Ali Mantı’nın ardından yaptığı konuşmada Gümüşhane Valisi Okay Memiş şunları söyledi: “Gümüşhane Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin manevi ikliminde yoğrulmuş mütevazi insan yapısıyla kadim bir vilayetimizdir. Belediyelerimizle, Milletvekillerimizle, siyasi parti temsilcilerimizle, kamu yöneticilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle tıpkı Bingöl’de olduğu gibi Gümüşhane’de de sıcak bir diyalog içindeyiz. Ve hiçbir ayrım yapmaksızın vatandaşlarımıza hizmet etmenin mücadelesini yürütüyoruz. Diğer taraftan da bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için mücadele veriyoruz. Bingöl halkı da veriyor, Gümüşhane halkı da veriyor, devlet yöneticileri de veriyor, hepimiz veriyoruz. Bu mücadeleyi verirken maalesef şehitlerimiz oluyor. En son Maçka’da iki şehidimiz var. Ben onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizden bir tanesi Gümüşhane İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda İstihbarat Astsubay olarak görev yapan Ferhat Gedik’ti. Kendisi dünya iyisi bir insandı, müthiş karakterli bir askerdi. Yine, ekmeğini o yaylalarda taştan çıkarmaktan başka suçu olmayan daha 15 yaşındaki Eren kardeşimizi de kaybettik maalesef. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yine, Maçka’daki çatışmada yaralanan polis memurumuz başta olmak üzere bütün gazilerimize acil şifalar diliyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde terörü ülkemizin gündeminden kaldırmak isteyen ve bu projeyi yürürlüğe koyan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya çok teşekkür ediyoruz.”

image_print

HABERLER