Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Hasan PİR

GÜMÜŞHANE YÜZBİNLERİN GELİŞİNE HAZIR MI?

15 Şubat Gümüşhane’de kış mevsiminin dönüm noktası olarak bilinir.

Artık önümüz bahar…

Baharın gelmesiyle Gümüşhane’de en az 7 ay sürecek 2020 yılı bahar-yaz ve güz mevsiminde neler yapılacak? Kimler neler yapmalı…

Çalışmaların hızla sürdüğü Zigana tüneli belki bir, belki iki yıl sonra hizmete açılacak.

Zigana tünelinin hizmete girmesi ile Gümüşhane her şeyi ile tamamen değişecek. Bu değişime hazırlık için Gümüşhane’de yeni bir anlayış gelişmeli, yeni bir planlama aklı devreye girmelidir. Gerekirse “Zigana tüneli” merkezli ortak akıl – istişare platformları kurulmalıdır.

Türkiye’nin merakla beklediği yeni Zigana tüneli bölge için de Gümüşhane için de pek çok bilineni değiştirecek. Zigana tüneli merakından belki günlük olarak yüzbinler Gümüşhane’ye gelecek…

Peki Gümüşhane bu yüzbinlerin gelişine hazır mı? Gümüşhane’ye gelecek yüzbinler Gümüşhane ili sınırları içinde nerelere uğrayacaklar, ne yiyip ne içecekler. Nerelerde konaklayacaklar. Bu işin planlaması şimdiden yapılamaz mı? İki yıl sonranın modern alt ve üst yapısı zaten şimdiden planlanmalı ve yapılmalı… Yoksa fırsatları kaçırmış oluruz…

İşte bu nedenle Gümüşhane’de özellikle resmi kurumlar artık rutin dışı planlamalar, istişareler ve  çalışmalar yapmalıdır.

Turizmden ekonomiye, sağlıktan milli eğitime, üniversiteden belediyelere, tüm özel ve kamusal sektörde Gümüşhane ve ilçelerinde rutin dışı neler yapılabilir…

Devlet dairelerinin rutin olan bir iş akışı var. Bu iş akışı yıllardır aynı minval üzere devam edip gidiyor… Halbuki; bu kurumlarda olağan çalışma düzenleri dışına çıkılıp AR-GE mantığı ile yeni bir şeyler ortaya konulmalıdır.

Tematik toplantılar yapılmalıdır… Bu toplantıların alışıldık şekliyle Sayın Vali Bey’in başkanlığında yapılması da gerekmez.

Vali Bey’in bilgilendirilmesi ve Vali Bey’den alınacak bir ön onayla kamu kurumu müdürleri kendi müdürlük binalarında, belirlenen çalışma konuları üzerine vatandaşları, STK’ları, basını, iş adamlarını davet edip fikir alış verişi yapıp ortaya çıkacak sonucu Vali Bey’le ve Milletvekillerimizle ve diğer siyasi yetkililerle ve gerekirse basınla ve kamuoyu ile paylaşıp iş mevsiminde buna göre yeni bir çalışma prosedürü geliştirebilirler.

Bu özellikli toplantıların yapılabilmesi için öncelikle yetkililerin bu işin bir angarya olmayıp, bir gerek olduğu felsefesini kabullenmeleri gerekir.

Bu toplantılar her hafta her kurumda yapılmalıdır. Bu toplantıların maliyeti sadece bir bardak çaydır.

Haftanın son iki günü bütün devlet daireleri atıl duruyor. Yöneticiler de tatil dolayısıyla genellikle görevde olmuyorlar.

Gümüşhane gibi gelişmekte olan bir ilde haftanın iki günü yöneticilerin atıl durması israftır. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın mesai içinde ve mesai dışında, cumartesi pazar, gece gündüz demeden ortaya koyduğu çalışma azmi bu konuda herkese örnek olmalı ve cumartesi – pazar günleri ve diğer günlerin mesai sonlarında kurum yetkilileri  bu fikir alış – veriş toplantılarını yapmalıdırlar.

Bu toplantılardan önce kamu kurumu yetkilileri, kendi çalışma alanlarıyla ilgili olarak bu ilde kaç tane “dernek” olduğu bilgisini de İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden  (Eski Dernekler Müdürlüğü) almalılar. Bunu niçin söylüyorum Geçen hafta Gümüşhane Valiliği’nde yapılan “2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönem Güvenlik Toplantısı”  için basında çıkan haberlerde “toplantıya ilgili STK temsilcileri de katıldı” ifadesi yer aldı. Halbuki, “Eğitimle” ilgili bu toplantıya Gümüşhane’de kurulu bulunan belki sayısı 5’ i geçmeyen “eğitimle” ilgili derneklerden hiçbiri çağrılmadı ve bu derneklere davetiye gönderilmedi. İnşallah bundan sonra yapılacak toplantılara çağrılırlar…

Ve son sözümüz Gümüşhane’ye yüzbinlerin  – milyonların gelişine şimdiden hazırlık yapmamak ve bu gelişe göz ve kulak kapatmak vebaldir…

Güzel günler dileğiyle.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER