GÜMÜŞHANE'DE 15 TEMMUZ BİRLİKTELİĞİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE 15 TEMMUZ BİRLİKTELİĞİ

Giriş Tarihi: 15 Temmuz 2017 - 10:46

Son Güncelleme: 15 Temmuz 2017 - 10:46

Gümüşhane Valisi Okay Memiş; 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında il genelindeki gazilerimiz ve şehit ailelerimizle bir araya geldi.

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde 14 Temmuz 2017 Cma günü akşamı verilen yemeğe Vali Okay Memiş ve eşi Sibel İnci Memiş  Belediye Başkanı Ercan Çimen ve eşi Gülsen Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, ilçe belediye başkanları, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri, il genelindeki gazilerimiz ve şehit ailelerimiz katıldı.

Yemekte yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz 2016’da bir destan yazdığını dile getiren Vali Okay Memiş: “Türk milleti adeta Çanakkale Destanı’na benzer bir destan yazdı. Türk milleti bu destanı Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın önderliğinde iktidarıyla, muhalefetiyle, Türküyle, Kürdüyle, sünnisiyle, alevisiyle darbeye karışmamış kahraman TSK mensuplarıyla, kahraman Emniyet Teşkilatı’yla ve yasal olarak görevleri olmadığı halde kendilerini kurşunların önüne atan aziz Türk milletiyle yazdı.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de 10 yılda bir teşebbüs edilen darbe girişimlerine karşı önceden ses çıkarılmadığını kaydeden Vali Okay Memiş: “Hala üzüntüyle ve büyük bir kederle hatırladığımız merhum Adnan Menderes ve diğer bakanların idam edilmesini maalesef sadece izledik. Ama 15 Temmuz 2016’da seyirci bir millet yoktu. Bu olayı duyduğunda, iş işten geçmeden özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti neticesinde kahramanca hayatını ortaya koyan aziz Türk milleti, siz değerli gazilerimiz vardı. Sizlerle ve bütün Türk milletiyle gurur duyuyoruz.” dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi henüz 1 aylık Vali olduğunu belirterek, Gümüşhane’de neler yaşandığını ve kendisinin neler yaşadığını anlatan Vali Memiş: “Çok kaotik saatlerdi. Biz 23.00 itibarıyla duruma hakim olduk. Ondan sonra açıkçası Türkiye’yi izledik. Allah’a şükürler olsun, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin manevi iklimiyle yoğrulmuş, milliyetçi, muhafazakar değerlere sahip bir kentte yaşıyoruz. Türkiye’nin en güvenli 3 ilinden bir tanesiyiz sizler sayesinde. Bütün STK’larımız, belediyelerimiz ve siyasi partilerimiz bir arada yumruk gibi olduk ve çok iyi bir örnek gösterdik.” diye konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER