GÜMÜŞHANE’DE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİNDE 2. GÜN - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİNDE 2. GÜN

Giriş Tarihi: 12 Temmuz 2017 - 14:13

Son Güncelleme: 12 Temmuz 2017 - 14:13

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Anadolu Ajansı’nın darbe gecesine ait fotoğraflarının ve Gümüşhane İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Türkiye genelinde düzenlediği yarışmada dereceye giren resimlerin yer aldığı serginin açılışı 12 Temmuz 2017 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Gümüşhane 15 Temmuz Zafer Meydanı’ndaki serginin açılışına Vali Vekili Selçuk Yosunkaya, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, 15 Temmuz gazileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılışında, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in selamlama konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Vali Vekilimiz Selçuk Yosunkaya, “15 Temmuz tarihi, gerek devletimiz gerekse de dünya tarihi açısından hem eşi benzeri görülmemiş bir ihanet ve hainlik olayı hem de adlarını tarihe altın harflerle yazdıran kahramanlık destanıdır. Kökeni dışarıda olan şuursuz ve bedbaht bir grup tarafından organize edilen darbe girişimi şükürler olsun ki aziz milletimizin kahramanlığı ve Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bastırılmış ve bu aziz millet bir kez daha tarih sahnesindeki ulvi yerini almıştır. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha hayırla ve minnetle yâd ediyorum. Allah yüce milletimizi ve büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet payidar kılsın.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini hep birlikte keserek, sergiyi gezen protokol üyeleri ve vatandaşlarımız, daha sonra meydana konulan 15 Temmuz Anı Defteri’ne 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’yle ilgili duygu ve düşüncelerini yazdılar.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER