GÜMÜŞHANE’DE 15 TEMMUZ ŞEHİT VE GAZİSİNE ZİYARET - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE 15 TEMMUZ ŞEHİT VE GAZİSİNE ZİYARET

Giriş Tarihi: 11 Temmuz 2017 - 23:11

Son Güncelleme: 11 Temmuz 2017 - 23:11

 “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri” kapsamında Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, şehit kabirleri ile gazilere bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

Ziyaretlere Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum müdürleri de katıldı.

İlk olarak, 15 Temmuz hain darbe gecesinde Boğaziçi Köprüsü’nde şehadete erişen hemşehrimiz Servet Asmaz’ın ailesi Kelkit ilçemize bağlı Aksöğüt Köyü’nde ziyaret edildi. Anne Hümeyra Asmaz ile bir süre sohbet edildi.

Seçimle gelen hükümeti bertaraf etmek isteyen terörist unsurlara karşı durmanın kamu görevlilerinin görevi olmasına karşın, görevi olmadığı halde şehitlerimizin sırf vatandaşlık içgüdüsüyle, milli ve manevi değerlerle sokağa çıkmış olmasının çok büyük bir kadirşinaslık olduğunu belirten Vali Okay Memiş:“Tarih bu arkadaşlarımızı yazacak. Anneciğim, Allah senden razı olsun böyle bir evlat yetiştirdiğin için. Acının çok büyük olduğunun farkındayız. Acınızın büyüklüğü karşısında her laf kifayetsiz kalır. Allah Kur’an-ı Kerim’de şehitlerin peygamberlik makamına yakın bir mertebe olduğunu söylüyor. Biz de bunu söylüyor ve iman ediyoruz. Eskiden sadece senin evladındı, artık yüce Türk milletinin tamamının evladı. Artık sizler de bize emanetsiniz. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

Aynı köyde bulunan Kore gazisi merhum İbrahim İlhan’ın ailesini de ziyaret eden heyet, daha sonra Kınalıtaş Köyü’nde ikamet eden Kore gazileri İsmail Şen ve Nasuh Aksu’yu ziyaret etti.

Ziyaretleri kapsamında son olarak il merkezine bağlı Kale Köyü’ne geçen heyet, burada 15 Temmuz hain darbe gecesinde TRT binasında gazi olan hemşehrimiz Yaşar Parlak ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

(Haber kaynağı: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER