Gümüşhane’de 2017 Yılının Ahisi, Kalfası ve Çırağı Belli Oldu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de 2017 Yılının Ahisi, Kalfası ve Çırağı Belli Oldu

Giriş Tarihi: 21 Eylül 2017 - 17:38

Son Güncelleme: 21 Eylül 2017 - 17:39

“Ahilik Haftası” Gümüşhane’de 21 Eylül 2017 Perşembe günü yapılan törenle kutlandı.

Gümüşhane’de de 10.kez düzenlenen etkinlik Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de 2017 yılınıın ahisi seçilen Hüseyin Çakmak’a, yılın kalfası seçilen Mustafa Gündüz’e ve yılın çırağı seçilen Anıl Aydurmuş’a plaket ve belgeleri verildi ve Şedleri giydirildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe Gümüşhane Vali Vekili Naif Yavuz, Gümüşhane Belediye Başkan Vekili İsmet Çakmak, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda Gümüşhane Ticaret İl Müdürü Mürsel Yaşar, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Rıfat Çilenk, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban  ve Gümüşhane Vali Vekili ve Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz birer konuşma yaptılar.

Ahilikle ilgili yarışmalarda derece alan öğrencilere hediyelerinin de verildiği programda Ahilik teşkilatını anlatan Trabzon Büyük Şehir Belediyesi tiyatrocuları salondan büyük alkış aldı.

 

image_print

HABERLER