GÜMÜŞHANE’DE BU SEKTÖRLERDE İSTİHDAM ARTIŞI BEKLENİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE BU SEKTÖRLERDE İSTİHDAM ARTIŞI BEKLENİYOR

Giriş Tarihi: 12 Ekim 2017 - 12:21

Son Güncelleme: 12 Ekim 2017 - 12:21

*Önümüzdeki dönemde Gümüşhane’de en fazla istihdam artışı beklenen sektörler İmalat, Bilgi İletişim, Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri. Pestil İmalat Elemanı, Müşteri Temsilcisi ve Garson(Servis Elemanı)

İŞKUR 81 ilde 90 bin 749 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Piyasanın önde gelen faaliyetleri Toptan ve Perakende Ticaret, İmalat ve İnşaat sektörlerinde yer almaktadır. Gümüşhane genelinde ise 191 işyeri ziyaret edilerek bu işyerlerinin eleman ihtiyaçları tespit edilmiştir. Gümüşhane’de ki işgücü piyasasının önde gelen faaliyetleri Türkiye geneli ile aynı seyri izlemiştir.

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Kaya’nın verdiği bilgiye göre Gümüşhane genelinde 10+ istihdamlı işyerlerinin %19,2’sinde 125  kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir. Gümüşhane genelinde açık iş oranı %2,5 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör %8,1 ile Toptan ve Perakende Ticaret sektörü olmuştur. Açık işi en çok olan işyerleri %66,7 oranı ile Toptan ve Perakende Ticaret sektörü ve %33,3 ile Bilgi ve İletişim ve Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri sektörleridir. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Beden İşçisi(Genel), Müşteri Temsilcisi ve Aşçı Yardımcısı’dır. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Fiziki ve Bedensel Yeterlilik, Bilgisayar Kullanımı ve Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe’ dir.  İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve Akraba-eş dost aracılığı ile aramaktadır.

Araştırma kapsamındaki 10+ istihdamlı işyerlerinin %22,7’inde 136 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen ilk üç sıradaki meslekler Müşteri Temsilcisi, Aşçı Yardımcısı, Garson (Servis Elemanı) meslekleridir.

Gümüşhane genelinde 10+ istihdamlı işyerlerinde 111 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 2,3 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İmalat, Bilgi İletişim, Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri. Pestil İmalat Elemanı, Müşteri Temsilcisi ve Garson(Servis Elemanı) mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Bekçi ve Dağıtım Elemanı(Gıda-İçecek) mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.

 

image_print

HABERLER