GÜMÜŞHANE’DE EĞİTİMİN KURMAYLARI SON HAZIRLIKLARI GÖRÜŞTÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE EĞİTİMİN KURMAYLARI SON HAZIRLIKLARI GÖRÜŞTÜ

Giriş Tarihi: 25 Ağustos 2017 - 8:43

Son Güncelleme: 25 Ağustos 2017 - 8:44

*2017-2018 eğitim-öğretim yılı değerlendirme toplantıları ilçe milli eğitim müdürleri ve ortaöğretim müdürleri ile devam ediyor.

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala hem okullardaki yaz dönemine ait faaliyetler hem de eğitim ve öğretime ait genel değerlendirmelerin yapıldığı toplantılar devam ediyor.

24 Ağustos 2017 Perşembe günü Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’ın başkanlığında ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcısı, şube müdürleri ve merkeze bağlı okul müdürleri bir toplantı yaptı.

Toplantıdaki konuşmasında ilk olarak yeni öğretim yılına ait öncelikli konulara ve yeni dönemde değişen öğretim programlarına değinen  Milli Eğiitm Müdürü Seydi Doğan; okul onarımlarıyla ilgili süreci çok erken başlattıklarını ve büyük oranda tamamlandığını, Gümüşhane Lisesi’nin yapımıyla ilgili plan ve programda hazırlık sürecinin sona gelindiğini söyledi. Ayrıca Doğan, okullarda yapılan çalışmalar ile ilgili idarecilerimizin süreci çok iyi takip etmeleri gerektiğini, her okulun yaptıkları güzel çalışmaları revize ederek uygulamalara devam etmeleri gerektiğini söyleyerek, eksik ve yarım kalan uygulamaları tamamlayıp geliştirmeleri talimatını verdi. Proje çalışmaları konusunda sözlerine devam eden Doğan; proje çalışmalarında sonuna kadar katkı ve desteklerin esirgenmeyeceğini belirtti. Gümüşhane’nin eğitim verilerinin olumlu noktada ilerlemeye müsait olduğunu ve daha da ilerleyeceğini,  TEOG ve LYS yerleştirme süreçlerinin İlimiz açısından başarı ile tamamlanması bunun göstergesi olduğunu ifade eden Doğan; eğitim alanında önümüzdeki eğitim öğretim yılında da Dyned, kodlama eğitimi ve destekleme kurslarının devam edeceğini ifade etti.  Mevcut norm kadro sayısına göre öğretmen ihtiyacının bu eğitim öğretim yılında da arttığını belirterek, bu açığı mevcut öğretmenlerimizin ihtiyaç duyulan okullara ders tamamlama ve ücretli öğretmen görevlendirmesi şeklinde planlanarak kapatmaya çalışacaklarının söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Doğan; yeni müfredatlarla ilgili olarak öğretmenlere, yöneticilere ve eğitim paydaşlarına tanıtım ve bilgilendirme yapılacağını ve müfredat konusunda duyarlı ve gayretli olmaları gerektiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’ın konuşmasının ardından ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcısı ve okul müdürleri tarafından yaptıkları ve yapacak oldukları çalışmalar hakkında bilgi alındı. Programa şube müdürlerinin sunumlarıyla devam edilirken, 2017-2018 eğitim – öğretim yılına ilişkin başarı dilekleri ve yaklaşan kurban bayramının tebrik edilmesiyle toplantı sona erdi.

(Kaynak: Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü)

image_print

HABERLER