GÜMÜŞHANE’DE GÜVENLİ EĞİTİM İÇİN HER ŞEY KONUŞULDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE GÜVENLİ EĞİTİM İÇİN HER ŞEY KONUŞULDU

Giriş Tarihi: 10 Eylül 2017 - 13:05

Son Güncelleme: 10 Eylül 2017 - 13:05

2017-2018 eğitim-öğretim yılında Gümüşhane’deki okullarda alınacak güvenlik tedbirleri, Vali Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.

Valilik Toplantı Salonunda 8 Eylül 2017 Cuma günü düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Faruk Akıncı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, muhtarlar, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Faruk Akıncı, İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun’un birer sunum yaptığı toplantıda yaptığı değerlendirmede, Gümüşhane’nin sayısal verilere bakıldığında hem merkeziyle hem de ilçeleriyle öğrencilerin güvenliği konusunda yaşanan sıkıntıların çok fazla muhatabı olmadığını belirten Sayın Valimiz, “Ama bir tane çocuğumuzun bile madde bağımlığına yakalanması bizim için büyük bir sorun, toplum için de risk.” dedi.

Gümüşhane’de kadimden gelen, eğitime gönül vermiş bir halk topluluğu olduğunu ve çok iyi eğitim almış insanlar olduğunu dile getiren Vali Okay Memiş, maddi durumu çok iyi olmayan ailelerin bile çocuklarının eğitimi için her şeyi yaptığına değinerek, eğitimin birinci öncelikleri olduğunu ifade etti.

Eğitim konusunun çok geniş perspektiften bakılması gereken bir konu olduğuna değinen Vali Memiş; “Biz çocuklarımızı iyi yetiştirmek zorundayız. Biz çocuklarımızı milli ve manevi değerlere uygun olarak yetiştireceğiz. Ancak çocuklarımızı hamasetle yetiştirmeyeceğiz. Üfürmeyle dünyayla rekabet edemeyiz. Biz çocuklarımızı modern bilgiyle, bilişim teknolojileriyle, nano teknolojiyi, nesnelerin internetini, giyilebilir teknolojiyi bilen, dünyayla entegre olmuş nesiller olarak yetiştireceğiz.” diye konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER