Gümüşhane'de Özel Trafik Denetimi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Özel Trafik Denetimi

Giriş Tarihi: 02 Ekim 2017 - 13:14

Son Güncelleme: 02 Ekim 2017 - 13:14

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Basın Bürosundan konu ile ilgili olarak 02.10. 2017 tarihinde yapılan açıklama şöyledir:

“Müdürlüğümüze iletilen ihbar ve şikayetlerden araç sürücülerinin; araç plakaları üzerinde silinti, kazıntı,  kapatma ve tahribat yaptıkları, ayrıca abartı egzoz standart dışı ışık kullanımı ve modifiye araçlarla bazı sürücülerin çevreye rahatsızlık verdikleri anlaşılmaktadır. Bu araçlarında asayiş, kaçakçılık, uyuşturucu ve terör olaylarında kullanılabileceği değerlendirildiğinden, denetleme ve kontrollere ağırlık verilmiştir.

Yapılan denetimler hakkında açıklama yapan Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk KARATAŞ, gün boyu 8 saat 3 periyot halinde yapılan çalışma kapsamında; 8 noktada 9 ekip ve 18 personelle sahte (ikiz) veya standart dışı plaka kullanımı, modifiye araçlar abartı egzoz vb, bozuk, aykırı ışık ve sis farı kullanımı olmak üzere uygulama yapıldığını, yapılan denetim sonucunda 938 araç ve sürücüsü kontrol edilerek 51 sürücüye ilgili maddelerden cezai işlem uygulanarak toplam 18.056TL para cezası yazıldığını, 3 aracın da trafikten men edildiğini bildirdi.

Vatandaşlarımızın can güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu belirten KARATAŞ, trafik güvenliğini tehlikeye düşüren araç ve sürücüleri üzerine denetimlerin etkin ve sürekli bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

 Kamuoyuna Saygı ile duyurulur.”

image_print

HABERLER