Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya

GÜMÜŞHANE’DE YÖNETİCİLERİN SOSYAL MEDYA HESAPLARI VAR MI? KURUMLARIN WEB SİTELERİ ÇALIŞIYOR MU?

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

GÜMÜŞHANE’DE YÖNETİCİLERİN SOSYAL MEDYA HESAPLARI VAR MI?

KURUMLARIN WEB SİTELERİ ÇALIŞIYOR MU?

İnternet, hayatımızın her alanına girdi.

Zengininden fakirine, çocuğundan yaşlısına kadar hemen hemen herkes internet kullanıyor.

“Sosyal medya” akıllı cep telefonları ile insanların birinci haberleşme ağı haline geldi.

20 Milyonluk İstanbul’da Vali Sayın Vasip Şahin öğrencilerle ve İstanbullularla sosyal medya üzerinden diyalog kuruyor. Facebook ve twitter üzerinden anında haberleşme, görüş alış verişi sağlanıyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan; sosyal medyada dünyada en çok takip edilen kişiler arasına giriyor.

Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım; Başbakanlık sitesinde vatandaşlara sosyal medya hesaplarını duyurup bunların haricindekilere itibar edilmemesini söylüyor.

Milletvekillerimiz Sayın Akgül ve Sayın Pektaş sosyal medyadan Gümüşhanelilerle paylaşım yapıyorlar.

Belediye başkanlarımızın pek çoğu da yine sosyal medyayı çok güzel kullanıyor.

Ama; hâlâ sosyal medya hesabı olamayan yöneticilerimiz var.

Dağdaki çobanımız da, köydeki dayımız da, İstanbul’daki kardeşimiz de,  Almanya’daki Gümüşhaneli de artık her gün dakikalarca facebook ve twitteri takip ediyor. O zaman, özellikle yöneticilerimizin, insanımızı bu güzel imkândan mahrum etmemesi lazım.

İlimizde, şehrimizde meydana gelen çok önemli olan olayları ve bilinmesi gerekli çok önemli mesajları vatandaşlarımız yöneticilerimizin facebook ya da twitter hesaplarından takip edebilmeli.

Vatandaşlarımız: “Valimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız, hatta muhtarımız acaba bu konuda ne düşünüyor bir bakayım” diyebilmeli…

Sosyal medyayı, özellikle facebook ve twitter hesaplarını çok önemsiyorum.

Bir yönetici kendisi için önemli olan “gündemi” sosyal medya hesaplarından paylaşabilmeli. Vatandaşlara bu hesaplar üzerinden mesaj verebilmeli. Kendisi de o yörenin basınını, yazarlarını “twitter ve facebooktan” da takip edebilmeli. Bu olmadığı takdirde, yetkililer, basınla görevli olan personellerinin yönlendirmesiyle olayları takip ederler ki, bu da yöneticileri yanlış noktaya götürür kanaatindeyim.

Bir önceki Valimiz Sayın Yücel Yavuz; sosyal medya hesapları ile Gümüşhanelilerle güzel diyaloglar kuruyordu. Yücel Yavuz’un, daha sabahın erken saatlerinde, iş yerine bile gitmeden ve yazılı basını okumadan “şu konuda haberinizi okudum… Şu konudaki yazınızı okudum…” demesine çok şahit oldum. Bu durum yazar ve çizerlere de bir doping oluyor, şevk ve disiplin getiriyor. “Bak, sayın vali beni okumuş. O zaman görevimi daha kaliteli yapmalıyım” psikolojisi gelişiyor.

Milletvekillerimiz Sayın Akgül ve Sayın Pektaş’ın da zaman zaman yazı ve haberlerimizi kendi hesaplarından paylaştıklarını görmek de hep bizi mutlu etmiştir.

İKİNCİ ÖNEMLİ KONU, KURUMLARIN KURUMSAL İNTERNET SİTELERİ

Bu yazımı yazarken tekrar inceledim. Kaymakamlıkların, belediyelerin ve kurumların internet sitelerine baktım. Maalesef iki yıl öncenin haberleri hâlâ sitelerde birinci haber olarak duruyor. Haber akışları zamanında yapılmadığı, ya da günlük takip edilmediği için, hâlâ bazı kaymakamlık sitelerinde bile ikinci, üçüncü güncel haber olarak eski valilerimizin fotoğraf ve haberleri yer alıyor.

Aslında; kurumların çalışmalarına internet siteleri bir aynadır. Oraya bakan vatandaşlar o kurumlar hakkında, nasıl çalıştıkları hakkında hemen yargıya varırlar.

YÖNETİCİLER “WHATSAPP” ÜZERİNDEN DE VATANDAŞLARLA DİYALOK KURABİLMELİDİR

Son dönemlerin en gözde haberleşme programlarından olan “whatsapp” programını yöneticilerimizin vatandaşlarımıza açmalarını tavsiye ediyorum.

İşlerinin yoğunluğu nedeniyle vatandaşlarımızın her zaman sayın vali, sayın kaymakam ve sayın belediye başkanları ile, hatta sayın kurum müdürleri ile yüz yüze görüşmeleri imkanı yoktur. Olsa bile söyleyeceği bir konu için köyünden kalkıp para ve zaman harcayıp yöneticilerle görüşmesine artık hiç de gerek yok. Çünkü dünyanın kullandığı “WHATSAPP” denilen bir kolaylık var.

Valimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız kendi cep telefonlarını ya da yine kendi kullandıkları ikinci bir telefonlarını bu amaçla kullanabilirler. Vatandaşlarımız da çok önemli ve acil gördükleri konuları Sayın yetkililere whatsapp üzerinden yazabilirler.  Bu, medeni Türkiye’de vatandaşa verilen değerin de en son örneği olur. Gerçi; sayın yetkililer email sistemiyle kendilerine mesaj yazılabileceğini sitelerde belirtseler de, vatandaş bizzat sayın yetkililerin göreceğine inandığı uygulamayı kullanmak istiyor. Bunun da adı bugün bütün dünyada “whatsapp”tır.

Yetkililerin birebirlik görüşmeler için ne kadar yoğun olduklarını bizzat biz yaşıyoruz. Zaman zaman Sayın Valimizle, Sayın Belediye Başkanımızla görüşmek için sekretaryalarından görüşme talep ediyoruz. Ama, çoğu kez unutuluyor, biz de ikinci kez tekrar randevu talep etmiyoruz. Bunun örnekleri belki üç, belki beş… Onun için, görüşmeler açısından da en uygun araç WHATSAPP tır.

Bu haftada bu kadar.

Güzel günler dileğiyle.