Dünyada da ülkemizde de Gümüşhane’de de gündem çok hızlı değişiyor. Değişen gündem hızı içinde önemli konuların kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor.
Bugünkü yazımızda Gümüşhane gündeminden bazı konuları kısa başlıklar halinde sizlerle paylaşmak istiyorum.
*GÜMÜŞHANE’DE DE “BAKAN DEĞİL GÖREN” KAMU YÖNETİCİLERİ OLMALI
Yeni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, 20 Temmuz 2018 Cuma günü düzenlediği basın toplantısında “Ben bakan değil gören” olmak istiyorum dedi…
Bir derin analiz ancak bu kadar veciz ifade edilebilirdi.
Bu tarihi söz üzerine kamu çalışanları ve bürokratlar kendilerini test etmelidirler…
Gümüşhanemizde bugüne kadar hep Sayın Valilerimiz “GÖREN” kişiler oldular. Hep aksaklıkları, noksanlıkları Vali Beyler gördüler. Ama, hiç değilse Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber Gümüşhane’de de Vali Bey’in haricinde başkaları da “GÖREN” olmalıdır. Bunun beklentisi içindeyiz. İnşallah kısa zamanda gerçekleşir.
*GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ DE SOSYAL MEDYA TAKİP EKİBİ KURMALIDIR
Yine bu fikir de Yeni Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a ait. Sayın Bakan 20 Temmuz 2018 tarihli basın toplantısında diyor ki; “Eğitimle ilgili ne yazılıp çiziliyorsa takip etmek üzere bir sosyal medya takip ekibi kuracağız”
Gümüşhane’de de sosyal medyada Gümüşhane ile ilgili ne yazılıp çiziliyorsa günlük takip edip, bunu ilgili kurumlara bildirecek, analiz edecek bir ekip kurulması yararlı olacaktır. Çünkü gerek yazılı basında, gerek internet basınında, gerekse sosyal medyada Gümüşhane ile ilgili yazılanların çoğu atlanıyor. Muhatap kurumlar maalesef kendi kurumları ile yazılıp çizilenlerden bîhaberler. Yine maalesef kendi kurumları ile ilgili yazılıp çizilenleri de Vali Bey’den öğreniyorlar…
*GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ’NDE AHMED ZİYAÜDDİN GÜMÜŞHANEVÎ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULDU
Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane ve tüm ilim âlemi için çok önemli bir konuyu gündeme getirdi. “Gümüşhane Üniversitesi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Uygulama Ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği” 16 Temmuz 2018 tarih ve 30480 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Bundan sonraki aşamada bu araştırma merkezinin bir an önce kuruluşunun tamamlaması ve faaliyetlerine başlaması gerekir.
Osmanlı İmparatorluğu’nun ve Türk âleminin çok önemli ehl-i sünnet âlimlerinden olan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri ile ilgili olarak kendi doğum yerinde böyle bir merkezin kurulmasından dolayı Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Sayın Halil İbrahim Zeybek’i kutluyoruz.
*TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ÇALIŞMALARI DESTEKLENMELİDİR
Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürlüğü çok güzel çalışmalar planlıyor ve uyguluyor.
Gümüşhane’nin en önemli sorunlarından biri olan trafik karmaşasına son vermek için Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Sayın Celal Sarısoy’un ve ekibinin çalışmalarına tüm Gümüşhanelilerin destek vermesi gerekir.
*GÜMÜŞHANE’DE KARAYOLU İLE OLARAK YAZILIP ÇİZİLENLERİN MUHATABİ KİM?
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Gümüşhane ili içindeki sorumluluk alanı ile ilgili yazılıp çizilenlerin muhatabı kim? Gümüşhane’de bulunan Karayolları birimi bakım işlerinden sorumlu. Peki alt yapı yapım işleri ile ilgili Gümüşhane basınında yazılıp çizilenlerin muhatabı kim? Tabii ki Trabzon’da bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğü… Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Gümüşhane basınını, yazılıp çizilenleri takip ettiğine inanamıyoruz. Üç ayda bir yapılan Koordinasyon toplantılarına katıldığında Sayın Bölge Müdürü ancak bazı bilgilerle muhatap oluyor. Bu ise yeterli değil. Bu nedenle bu işe köklü bir çözüm bulunmalı.
Bu bağlamda; Gümüşhane şehir içinde karayolu üzerinde trafik karmaşasının çözümünde Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne çok iş düşüyor. Şimdilik bir örnek verelim yeter. Kentin tam merkezinde restorasyonu biteli iki ay olan tarihi karakol köprüsü bölgesine konulacak olan trafik sinyalizasyon sistemi neden hâlâ kurulmadı. Bu bölgede her gün binlerce insan yolu karşıdan karşıya geçmek için karayolu üzerinde araçlar arasında adeta dans ediyor. Hiç değilse yayaların geçmesini kolaylaştıracak butonlu bir kırmızı ışık sitemi koyun bari…
*TARİHİ, TURİSTİK VE KÜLTÜREL MEKÂNLAR İÇİN İNTERNET SİTELERİ KURULMALIDIR
Gümüşhane; Türkiye’nin çok önemli tarihi, kültürel ve turizm değerlerine sahip bir ili. Kadırga, Kazıkbeli, Güvende yaylaları ve bu yaylaların şenlikleri tarihe mâl olmuş. Örümcek Ormanları, Karaca mağarası, Tomara şelalesi, Limni gölü de hakeza önemli kültür ve turizm merkezlerinden. Bu önemli kültür varlıklarımızın her biri için müstakilen açılmış birer internet sitesi olmalıdır. İnternet siteleri dünyaya açılan pencerelerdir. Tanıtımın en ucuz ve en kısa yoludur. İnternet sitelerinden sonra da sosyal medya hesapları gelir. Bu konu ile ilgili son üç yıl içinde bu yazdığımız üçüncü yazı. Ama, hâlâ bir gelişme yok.
*TARİHİ, TURİSTİK VE KÜLTÜREL MEKÂNLARDA ZİYARETÇİ İMZA DEFTERLERİ BULUNMALIDIR
Türkiye’nin en ünlü yayla şenlikleri olan Kadırga, Kazıkbeli, Güvende şenliklerine gelen, yine Karaca Mağarasını, Limni Gölünü, Tomara Şelalesini ve Torul Kalesi Cam Seyir Terasını ziyarete gelen sanat ve kültür erbabının, devlet ve siyaset adamlarının düşüncelerini yazıp imzalayacakları birer ziyaret defteri olmalıdır. Bu defterler bu önemli etkinliklerin arşiv hafızalarını oluşturur. Ama, bugüne kadar yapılmadı. Hiç değilse bundan sonra yapılmalıdır.
Bugünkü yazımı Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un o güzel sözü ile bitirmek istiyorum.
Yeni Türkiye’nin bakış açısı “Bakan değil gören olmak”…
Güzel günler dileğiyle.