GÜMÜŞHANELİ 15 TEMMUZ GAZİLERİ GÜMÜŞHANE'DE - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANELİ 15 TEMMUZ GAZİLERİ GÜMÜŞHANE’DE

Giriş Tarihi: 13 Temmuz 2017 - 19:34

Son Güncelleme: 13 Temmuz 2017 - 19:39

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 15 Temmuz gazisi Gümüşhaneli hemşehrilerimizle kahvaltıda bir araya geldi.

Gümüş Otel’de 13 Temmuz 2017 Çarşamba günü düzenlenen programa Vali Okay Memiş’in  yanı sıra, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, 15 Temmuz gazilerimiz ve aileleri katıldı.

Programda, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen’in ardından yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin devleti ve milletiyle 15 Temmuz’da çok önemli bir badire atlattığını dile getiren Vali Okay Memiş: “Anayasal sisteme ve meşru hükümetimize karşı, kökü dışarıda olan hain bir darbe teşebbüsüne maruz kaldık. Bu, yasalar karşısında tıpkı PKK, DHKP-C ve DAEŞ’in yaptığı gibi çok haince bir terör eylemiydi. Bu eyleme karşı devletin görevlileri var. Bizler varız, darbeye karışmamız asker ve polisimiz var. Bizim görevimiz bunu savuşturmak. Ama sizin böyle bir göreviniz yoktu. Böyle bir göreviniz olmamasına rağmen hayatlarınızı hiçe sayarak kendinizi ortaya atmanız, dünya tarihinde emsali görülmemiş bir kadirşinaslıktır. Onun için siz gazilerimize ve 249 şehidimize minnettarız. İnşallah böyle bir şeyi bir daha yaşamayız.” dedi.

Tarihin adeta yeniden yazıldığını ifade eden Vali Memiş: “Millet, sizler sayesinde tarihini yeniden yazıyor. Devletin milletle iç içe olması çok önemli. devlet ve millet bir arada adeta bir destan yazılıyor. Onun için sizlere minnettarız.” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER