GÜMÜŞHANE'NİN EN BÜYÜK TARİHİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’NİN EN BÜYÜK TARİHİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Giriş Tarihi: 08 Ağustos 2017 - 16:09

Son Güncelleme: 08 Ağustos 2017 - 16:09

*GÜMÜŞHANE’DEKİ RİSKLİ KAYALARIN TAMAMI TEMİZLENECEK

Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Gümüşhane’deki kaya düşme tehlikesi olan alanlardaki tehlike arz eden bütün kayalar temizlenecek.

Konu ile ilgili olarak Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü gerekli çalışmaları yürütüyor.  2017 yılı sonuna kadar riskli alanlardaki temizliğin tamamlanacağı bilgisi alındı.

Bilindiği gibi 3 Haziran 2017 Salı günü, Gümüşhane merkez ilçede ikamet ettiği KYK yurduna giderken dağ yamacından düşen kaya parçalarının çarpması sonucu vefat eden Denizlili Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu’nun  ölüm olayından sonra Gümüşhane’deki kaya düşmesi ve benzeri riskli alanlar mercek altına alınmıştı.

Yıllardır gündeme gelmesine rağmen bir türlü halledilemeyen Gümüşhane bağlarbaşı I. TOKİ siteleri yol ayrımında bulunan ve karayolunu ve çevredeki evleri tehdit eden devasa kayalar da bu kapsamda 2017 yılı sonuna kadar İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü’nce temizlenmiş olacak.

Gümüşhane için çok önemli bir sorun olan kaya tehditlerini temizleyecek olan Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü;  bu çok önemli çalışmayla Gümüşhane tarihine ve taliiğine önemli bir not düşmüş olacaktır. Kendilerine Gümüşhaneliler adına teşekkür ediyoruz.

image_print

HABERLER