GÜMÜŞHANEVÎ HAZRETLERİ SAYESİNDE İKİ BELEDİYE KARDEŞ OLDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANEVÎ HAZRETLERİ SAYESİNDE İKİ BELEDİYE KARDEŞ OLDU

Giriş Tarihi: 22 Temmuz 2017 - 10:53

Son Güncelleme: 22 Temmuz 2017 - 10:55

Ümraniye ve Gümüşhane Belediyesi dostluk ve kardeşlik bağlarının sosyal, kültürel ve ekonomik işbirlikleriyle güçlendirilmesi için “Kardeş Şehir” protokolü imzaladı.
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve beraberindeki heyet; Hem kardeş şehir protokolü imzalamak hem de Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi ve Aşevinin temel atma programına katılmak üzere 21 Temmuz 2017 Cuma günü Gümüşhane’ye geldi.

Yurt içi ve yurt dışında, eğitim ve kültür alanındaki hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Ümraniye Belediyesi, kalıcı eserlerine bir yenisini daha ekleyerek Gümüşhane’ye Ahmet Ziyaüddin Gümaşhanevi Hazretleri Külliyesi ve Aşevi olarak kullanılmak üzere bina yapılmasını sağlıyor. Başkan Hasan Can Ümraniye Belediyesi tarafından Gümüşhane’de Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Hazretleri adına yapılacak Aşevi Şadırvan ve Depo inşaatının temel atma programına katılmak ve kardeşlik protokolü imzalamak üzere Gümüşhane’ye gitti. Başkan Hasan Can ve beraberindeki heyet Gümüşhane’de gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından temel atma programına katıldı. Programa Başkan Hasan Can ve eşi Saliha Can’ın yanı sıra, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, Ümraniye Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur, Mesut Özdemir, Türkan Öztürk, Sibel Şenocak, GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın, İstanbul Gümüşhaneliler Dernekler Federasyonu Başkanı Tahsin Söğüt, Ümraniye Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur’an Tilavetiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın, kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirerek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

İstanbul Gümüşhaneliler Dernekler Federasyonu Başkanı Tahsin Söğüt ise, kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ardından Başkan Hasan Can’a gerçekleştirdiği faaliyetlerden ve eserlerden dolayı hemşehrileri adına teşekkür etti. Söğüt, “Gümüşhanemiz için kalıcı bir eser olacak Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi’ne katkılarından dolayı ve Gümüşhane’ye bu kadar önem verdiği için Başkan Hasan Can’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen : “Gümüşhane’ye girdiğimiz zaman çok şey yapılmamıştı. AK Parti belediyesi olarak Gümüşhane’ye çok şey kazandırdık.  Hasan Can ağabeyime teşekkür ederim. Bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunuyoruz. Kendisinden Allah razı olsun. Başkanımız 2014 tarihinde bize bir kültür merkezi söz vermişti. Bizler de projelerimizle birlikte gittik. Başkanımızdan Allah razı olsun bizleri geri çevirmedi ve görmüş olduğunuz birazdan temelini atacağımız kalıcı eserin tamamını kendisine borçluyuz. Başkanımız ben bunu yapacağım dediğimde gerçekten çok sevindik” dedi. Çimen, “Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi’ni 3 aylık bir süre içinde bitireceğiz. Ben bu esere desteklerinden dolayı Sayın Hasan Can başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasına Gümüşhanelileri selamlayarak başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can,  1 yıl önce Tunceli Belediyesi ile kardeş şehir olduklarından, Tunceli’de yapılan iftar programlarından ve Tunceli Munzur kıyısına yapılan park projesinden bahsetti. Başkan Hasan Can,  Tunceli’de 17 Haziran’da yapılan iftar programı akşamında şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’dan bahsederek, rahmet diledi. “Rabbim ailesine sabır versin. Rabbim bütün şehitlerimize rahmet eylesin” dedi. Başkan Hasan Can,  “Tunceli’si, Hatay’ı, Doğusu Batısıyla Kuzeyiyle, Güneyiyle, Alevi’si Sünni’siyle, Laz’ı, Çerkez’i, Kürdü, Türküyle biz bir milletiz. Bu millete bugüne kadar boyun eğdiremediler, bugünden sonra da eğdiremeyecekler” dedi. Başkan Hasan Can, “15 Temmuz’da bu millet nasıl bir millet olduğunu o gece gösterdi. Dolayısıyla millet olarak biz bir kez daha aynen Çanakkale ve İstiklal muhaberesinde olduğu gibi Ülkemizin bağımsızlığına göz diken hainlere haddini bildirmek suretiyle yeniden ayağa kalktık. Rabbim bu birliğimizi dirliğimizi kardeşlerimizi daim eylesin” dedi. Nüfusunun tamamına yakını Müslüman olan Habesiştan ile kardeş şehir olduklarından da bahseden Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi tarafından Habeşistan’a yapılacak, yetimhaneden ve Ümraniye Belediyesinin Saray Bosna’da yaptığı faaliyetlerden de bahsetti. Başkan Hasan Can, “Bugün bize nasip olmuş, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri adına bir eserin yapımında bize fırsat verdiği için Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. 2014 yılında bir sözümüz vardı bugün kısmet oldu” dedi. Daha sonra Bayburt’a yapılan kültür merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Hasan Can son olarak, “Sayın Valim ve bütün yetkililere bize böyle bir gün yaşattığı için teşekkür ediyorum. Allah hayırlı etsin, inşallah fakirin gurabanın, karnını doyuran ve duasını ettiği bir yer olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi için Başkan Hasan Can’a teşekkür etti. Vali Okay Memiş, Ümraniye’yi önceden bildiğini ve iyi anılmadığını, Başkan Hasan Can’ın Belediye Başkanı olması ile birlikte Ümraniye’nin bambaşka olduğunu söyledi. “Ümraniye gerçekten İstanbul’un en güzel ilçelerinden biridir” diyen Vali Okay Memiş,  “Gümüşhane’ye yapacağı kalıcı eser için Başkan Hasan Can’a ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Temel atma programının ardından Valiliği ziyaret eden Başkan Hasan Can ve Ümraniye Belediyesi heyeti, Vali Okay Memiş’e zemzem takımı hediye etti. Ardından Valiliğin hemen arkasındaki Kanuni Sultan Süleyman’ın yaptığı tarihi cami de ziyaret edildi.

Valilik ziyaretinin ardından Gümüşhane Belediyesi hizmet binasını da gezen Ümraniye Başkan Hasan Can Gümüşhane Belediyesi ile Ümraniye Belediyesi aralarındaki dostluk, güven ve iyi niyet ilkelerine bağlı kalarak, belediyecilik alanında çeşitli konularda ortak faaliyet yürütmek ve işbirliği imkânlarını geliştirmek üzere kardeşlik protokolü ve Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi protokolünü imzalandı.

Ziyaret hediyeleşme ve belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

(Haber Kaynağı: Ümraniye Belediyesi İnternet Sitesi)

20246271_709695785821821_5670710471739438073_n

u2

u22

u33

u44

u55

u66

u88

 

image_print

HABERLER