HÜSN-İ HAT KURSUNA GÜMÜŞHANE’DE BÜYÜK İLGİ

Türkçe “güzel yazı” anlamına gelen hüsn-i hat, Türklerin İslamiyet’i kabul edişten sonra tarih boyunca İslâmî sanatlar içerisinde en çok meşgul oldukları ve ileri götürdükleri bir sanat olarak bilinmektedir.

Kur’an harflerinin kullanıldığı ve elle icra edilen hüsn-i hat sanatı ile ülkemizde pek çok eserler verilmiş ve hattatlar yetişmiştir.

Çok önemli tarihi miraslarımızdan biri olan hüsn-i hat sanatı ile ilgili olarak Gümüşhane’de açılan kurs büyük ilgi gördü.

Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) nın ortaklaşa açtığı hüsn- i hat kursuna 50 kursiyer katılıyor.

İki grup halinde yapılan kurs, Gümüşhane’nin sevilen eğitimcilerinden İmam Hatip Lisesi eski Müdürü  ve Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü eski Şube Müdürlerinden Cemal Karabulut tarafından veriliyor.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Halk Eğitimlerden sorumlu Müdür Yardımcısı İbrahim Taş ve Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü Hasan Taş, açılan kursla çok yakından ilgilenerek, kursiyerlere her türlü desteği veriyorlar.

TÜGVA Gümüşhane Şube Başkanı Buğra Faruk Demir;  hüsn- i hat kursu ile ilgili yaptığı açıklamada Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, Gümüşhane’nin açılan hüsn- hat kursu ile tüm Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti.

Başkan Buğra Faruk Demir, Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortak yapatıkları hüsn-i hat kursu gibi daha pek çok kurs ve projelerinin olduğunu belirterek,  kısa bir süre sonra Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ı Gümüşhane’de ağırlayacaklarını belirterek: “Sayın Bilal Erdoğan’ın Gümüşhane ziyaretinde bu kursumuzdaki kursiyerlerin yaptığı esreleri de sergileme fırsatı bulacağız.” Dedi.