İmamoğlu’nun Ziyaretinin Gümüşhane Siyasetine Etkileri

HASAN PİR

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz Cuma Günü Gümüşhane’deydi. İmamoğlu, Merhum Mustafa Canlı’nın anısına yapılacak olan Bilim Sanat Merkezi için Gümüşhane’ye geldi.

CHP’li Sayın İmamoğlu’nun bu ziyareti, temelini attığı Bilim Sanat Merkezi’nden öte Gümüşhane’de siyasi yeni gelişmelerin de adeta fitilini ateşledi.

CHP Gümüşhane Teşkilatı İmamoğlu’na gösterilen teveccüh üzerine  “Gümüşhane’yi Salladık” mesajları yayımlamaya başladı.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Sayın Bedri Ağaç, İmamoğlu’nun ziyareti sonrası sosyal medya hesaplarından yayımladığı mesajda, “Gümüşhane’yi resmen salladık”, “Millet İttifakı olarak Gümüşhanemizden en az bir milletvekili çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Yani görünen o ki, Başkan İmamoğlu’nun Gümüşhane gezisi Özellikle CHP açısından bir boy gösterisi oldu.

*****

Sayın İmamoğlu’nun Gümüşhane gezisine gösterilen ilgiyi, verilen mesajları AK Parti cephesi nasıl değerlendirecek acaba? Şimdi merak edilen konu bu? Neden mi? Çünkü Gümüşhane, AK Parti’nin kalesidir.  AK Parti’nin kalesi olan bir ilde Sayın İmamoğlu’nun bir günlük programı sonrası CHP İl Başkanı Sayın Ağaç “Gümüşhane’yi resmen salladık”, “Millet İttifakı olarak Gümüşhanemizden en az bir milletvekili çıkaracağız” diyorsa bu duruma AK Parti yönetiminin  bîgane kalması elbette düşünülemez.

AK Parti Gümüşhane teşkilatı, İBB Başkanı İmamoğlu’nun Gümüşhane gezisini özel bir gündemle değerlendirecektir sanırım. Sayın İmamoğlu’nun Gümüşhane ziyareti ve bu ziyarette İmamoğlu’na karşı gösterilen vatandaş teveccühünün nedenleri, niçinleri, AK Parti’ye getirileri ve götürüleri geniş olarak analiz edilecektir.

Sayın İmamoğlu’na da veya bir başka CHP’li Belediye Başkanına da vatandaşın gösterdiği ilgiye ve sevgiye herkes saygı duymak zorundadır. Kimleri sevip kimleri sevmeyeceğine vatandaşımız hür iradesi ile kendisi karar verir.

Ama, siyasette bu işin bir başka izahı var.

CHP’li Sayın İmamoğlu’na gösterilen teveccüh ve sevgi, acaba iktidar partisi olan AK Parti’nin vatandaşla kurması gereken diyaloglarda yaşanan bir zayıflıktan ve sorundan mı kaynaklanıyor? İşte Gümüşhane’de irdelenmesi gereken asıl konu budur.

2023 seçimlerinde vatandaşın iradesi sandığa nasıl yansır onu şimdiden bilmek zor ama, Türkiye’yi dünya devi yapan, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerini sıfırlanma noktasına getiren Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın başında olduğu AK Parti’nin taşra teşkilatları tarihi sorumluluklarının idraki ile vatandaşla diyaloglarında daha şeffaf, daha adil, daha mütevazi ve tarafsız olmak zorundadırlar. AK Parti teşkilatlarının yapacağı küçük bir yanlıştan dolayı vatandaşımız Sayın Erdoğan’a olan ilgisini geri çekerse bunun sonuçları hem Gümüşhane’de hem de Türkiye’de ağır olur diye düşünüyorum.

Güzel günler dileğiyle.