Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya

ISR CONGRESS BAŞLADI, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTSİ EV SAHİBİ

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde 03-05 Aralık 2020 tarihleri arasında devam edecek olan “International Scientific Researches Congress 2020 Gümüşhane/Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi 2020 Gümüşhane” başlıklı kongre başladı.

“ISR Congress” isimli uluslararası kongre serisinin ikincisi olan ve Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongrenin ana teması, “Sosyal Bilimlerde Güncel Yaklaşımlar ve Dijitalleşme” olarak belirlendi.

Gümüşhane Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden açılan sanal sınıflarda online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilen kongrede 2 gün boyunca konularında uzman bilim insanlarıyla sosyal bilimler ile ilgili fikirler, projeler ve güncel bilgiler paylaşılacak.

Kongrenin açılış konuşmasını Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Salih Yıldız gerçekleştirdi.

Yıldız, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi 2020 Gümüşhane’ye hoş geldiniz. Kongremizin ilkini 2019 Nisan ayında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gerçekleştirmiş ve 10 farklı ülkeden 60’dan fazla katılımcıyı ağırlamıştık. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz kongremizde ise 20’den fazla ülkeden 100’e yakın katılımcıyı ağırlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kongremiz tüm dünyayı etkileyen Covid19 Pandemisi dolayısıyla maalesef online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilmektedir. Sunumlarımız üniversitemiz uzaktan eğitim sistemi üzerinden canlı katılımlar ile gerçekleştirilecek ve kongre sonrasında kongre ekipmanları siz değerli katılımcılarımızın adreslerine elektronik posta yoluyla iletilecektir. Kongremizin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Başta kongremizin düzenlenmesinde desteklerini bizden esirgemeyen üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek’e teşekkür ediyorum. Kongreyi birlikte düzenlediğimiz Yunus Emre Enstitüsü başkanı ve çalışanlarına, Hazar Üniversitesi Rektörü ve çalışanlarına, Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi Rektörü ve çalışanlarına ve Ivana Shakasvili Tiflis Devlet Üniversitesi Rektörü ve çalışanlarına bu zorlu süreçte bizlere verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Azerbaycan konusunda ayrı bir başlık açmak istiyorum. Kardeş ülke Azerbaycan’ı haklı savaşlarında büyük zaferlerinden dolayı tebrik ediyorum. İnşallah Karabağ’da bir kongre düzenleme imkânımız olur” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Salih Yıldız’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, kongre ile ilgili olarak şunları paylaştı:

“Üniversitemiz ev sahipliğinde ve Yunus Emre Enstitüsü, Bakü Hazar Üniversitesi, Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi ve Tiflis Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen sempozyumumuzun açılış konuşmasında hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Çok değerli katılımcılar biz aslında bir seri kongrenin ikincisini gerçekleştirmek üzereyiz. Kongre serisinin ilki Nisan 2019’da Gürcistan’ın başkenti Tiflis’de gerçekleştirilmişti. Bu etkinliğin ikincisini aslında Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da gerçekleştirmek istedik. Ama tüm dünyayı etkileyen COVİD-19 salgını sebebiyle hem kongrelerin yerlerinde hem de gerçekleştirme biçimlerinde önemli değişiklikler yaşandı. İnşallah salgın en kısa sürede sona erer ve mevcut kongremize katılan akademisyenlerimizi ve yöneticilerimizi Gümüşhanemizde ağırlamak bize kısmet olur. Bu ilk kongremizde 10 farklı ülkeden 60’tan fazla bildiri sunulmuştu. İkincisinde ise 65 adet ülkemiz içerisinden ve 35 adet de yurtdışından olmak üzere 100 bildiri takdim edilecek. Gönderilen bildiriler İlahiyat, Yönetim, Pazarlama, İktisat, İletişim, Sağlık, Edebiyat, Tarih, Eğitim, Üretim Yönetimi, Muhasebe, Finans, Kamu Yönetimi, Turizm, Afet Yönetimi alanlarını kapsamaktadır. Ukrayna, Polonya, Hindistan ve KKTC’den çok sayıda değerli katılımcılarımız, misafirlerimiz var. Daha öncesinden düzenlemiş olduğumuz ‘Uluslararası Marka ve Marka Kent’ kongresine katılan ve bugün düzenlediğimiz kongrede de kayıtlı katılımcı olarak aramızda bulunan Prof. Dr. Musa Pınar hocamıza da tekrardan hoş geldiniz diyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Davetli konuşmacılarımız üniversitemiz UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi) sistemi üzerinden oluşturulan sanal sınıflarda sunumlarını gerçekleştirecekler. Kongre kapsamında sunulan bildirilerin video kayıtları kongre sayfasında yayınlanacaktır.

Bilindiği üzere üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmenin yanı sıra aynı zamanda araştırma ve topluma katkı gibi önemli görevleri bulunmaktadır. Gümüşhane Üniversitesi olarak 2008 yılında kurulmuş ülkemizin en genç devlet üniversitelerinden bir tanesiyiz. Buna rağmen bütün akademik ve idari personelimizin, bütün yönetim ekibimizin gayretleriyle kısa sürede çok önemli mesafeler kat ettik. Gümüşhane Üniversitesi ‘Webometrics Ranking Web of World Universities’ 2020 Temmuz Dünya Üniversiteleri Sıralamasında yaklaşık 30.000 üniversite içerisinden 3 bin 188’inci sırada yer aldı. Bunun dışında topluma katkı noktasında üniversite ile şehri buluşturduğumuza inanıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleriyle akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz başta şehir olmak üzere yöreye, bölgeye çok önemli katkılar sağlıyorlar. Üniversitemizin son dönemde ortaya koyduğu performans noktasında bazı birimlerimizin aldığı başarılar bizi gururlandırıyor. İletişim Fakültemiz TRT tarafından bu yıl 6’ncı kez düzenlenen Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda bir birincilik ve bir de üçüncülük ile göğsümüzü kabarttı.

Yeni bir üniversite olmamıza rağmen uluslararası ilişkilere de önem veriyoruz. Nitekim üniversitemizin açılış tarihinden 2017 yılına kadar yapılmış bilimsel etkinlikler dışında, son 4 yıl içerisinde Uluslararası Gümüşhane Sempozyumu, Sürdürülebilir Uluslararası Turizm Sempozyumu, Uluslararası Doğal Afet Sempozyumu, 1. Uluslararası Bir Bilge Bir Ülke: Aliya İzzetbegoviç Sempozyumu, Uluslararası Marka ve Marka Kent Sempozyumu başta olmak üzere çok sayıda bilimsel araştırmalar kongreleri üniversitemizin uluslararası etkinlik ve bilimsel faaliyetlere verdiği önemin birer güzel örneklerini oluşturuyor. Paylaşmak istediğim bir diğer nokta ise üniversitemizde ilk defa 21 farklı ülkeden öğrencilerimiz var.  Uluslararası öğrencileri kabul noktasında da son yıllarda önemli bir aşama kaydettik. Uluslararası etkinlikler bizler için önemli ve bugüne kadar düzenlediğimiz etkinliklerde görev alan, katkı sağlayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kongrelerin bilimsel bilginin üretilmesi ve yayılması noktasındaki önemini hepimiz biliyoruz. İnşallah salgın sonrasında bu bilimsel araştırmalar kongresi serimizin bir tanesini de Gümüşhane’de yapmak arzusuyla da bütün akademisyenleri Gümüşhanemize bekliyoruz. Gerçekten ülkemizin her yöresi gibi Gümüşhane yöremiz de gerek doğal zenginlikleri gerek tarihi ve kültürel değerleri açısında son derece zengindir. Misafirlerimizi de bu zenginlerle buluşturmak arzusundayız. Kongremizin başta düzenleme komitesi olmak üzere, kongre ortaklarımız olan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref ATEŞ, Hazar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hamlet İSAXANLI, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet YILDIRIM ve Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi, Sosyal ve Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Tamar DOLBAIA’ya çok teşekkür ediyorum. Tekrardan emeği geçen herkesi kutluyorum. Katılımcı arkadaşlara da başarılar diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından kongrenin açılış oturumu davetli konuşmacı olarak katılan Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Daria DOROSHKEVICH, Prof. Dr. Olha ILYASH ve KKTC Girne Amerikan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Günhan ERDEM’in sunumları gerçekleştirildi.

Kongre hakkında detaylı bilgi ve yapılan sanal sınıflara yapılacak katılımlara aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

http://isrcongress2020.gumushane.edu.tr/tr/

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 03.12.2020