İYİ PARTİ’DEN DİPSİZ GÖL AÇIKLAMASI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

İYİ PARTİ’DEN DİPSİZ GÖL AÇIKLAMASI

Giriş Tarihi: 21 Kasım 2019 - 21:45

Son Güncelleme: 21 Kasım 2019 - 21:46

İyi Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş 21 Kasım 2019 tarihinde Dipsiz Göl ve Örümcek Ormanları ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklama şöyledir:

“Son günlerde Türkiye’nin birinci gündem maddesi olan Gümüşhane’nin Dumanlı köyünde yer alan Dipsiz Göl’de define avcılarının yasal kanunların boşluğundan yararlanarak arama yapması ve orayı tahrip etmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Bizler Gümüşhane’mizin her bölgesini karış karış gezen ve bölgemizin doğal güzelliklerini ülkemize ve dünyaya tanıtmaya çalışan doğa aşıklarıyız. Gümüşhane’de GÜDAK, TEMA ve Çevre Derneği’nde görev yapan biri olarak, bu yapılan tahribat şiddetle kınıyorum.

Yalnız burada suçlu sadece bürokrasi ve bu izinleri verenler değildir. Tabi ki bunu derken de onlar da tamamen suçsuzdur demiyorum.

Gümüşhane Turizm Müdürlüğü’ne müracaat eden etkili ve yetkili kişiler burada kazı yapabilmek için izin istiyorlar. Turizm Müdürlüğü’de Trabzon Tabiat Varlıkları Koruma kuruluna görüş istiyor. Kurulda bu yazıya olumlu cevap vererek kazı yapılabileceğini olurunu veriyor. Burada asıl soru şu: Bizim bürokratlarımız o yeri gidip yerinde görmüşler mi, yoksa internete bakarak mı olur vermişler.?

Şimdi burada bu işin müsebbibi aranıyorsa, bu konuların gerekli şekilde düzenlenmesini yapmayan hükümetlerde aranmalıdır. Şu anda bu işlerin sorumluları ülkeyi 18 yıldır yönetenlerdir.

Günah keçisi aramasınlar. Otursunlar ve en kısa süre içerisinde bu gibi doğa harikası yerleri bir an önce sit alanı ilan etsinler ve kanunları elden geçirerek bu gibi olaylara mahal vermesinler.

Son zamanlarda ulusal medya ve sanal alemde herkes bilip bitmeden yorum yapıyor. Yapılan çalışmalar ve görüntüler gösteriyor ki, Gümüşhane bürokratları ve Sayın Vali bu işten en az suçlu olan kişilerdir. Ey hükümet; sizler bu kanunları doğru dürüst çıkarsaydınız, böyle bir şeye hiç kimse teşebbüs edemezdi. Bir an önce bu gibi hataların tekrar oluşmaması için kanunlardaki düzenlemeler yapılarak bu gibi hataları ortadan kaldırılmalıdır.

Son olarak da her yerden ses geldi de asıl ses gelmesi gereken Sayın vekillerden çıt çıkmadı. Sayın vekiller bu işlerin düzenlenmesini sizler mecliste yapacaksınız. Bununla ilgili yapacağınız tüm kanun tekliflerini iyi Parti olarak her türlü desteği vereceğimizin sözünü veriyoruz.

Sayın Valim birinci derece sit alanı olan örümcek ormanlarında da usulsüz kesim yapılmaktadır, lütfen bu konu üzerinde de yetkilileri uyarılmasını bekliyoruz. “

KAYNAK: GÜMÜŞHANE İYİ PARTİ – 21.11.2019

image_print

HABERLER