Jandarmamız, Gümüşhane’de trafik eğitimlerine devam ediyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Jandarmamız, Gümüşhane’de trafik eğitimlerine devam ediyor

Giriş Tarihi: 21 Aralık 2023 - 17:42

Son Güncelleme: 21 Aralık 2023 - 17:42

Gümüşhane’de İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarma Timleri tarafından başlatılan trafik güvenliği eğitimleri devam ediyor.

Her kademedeki okullarda gerçekleştirilen eğitimlerin son durağı Kürtün ilçesi oldu. Trafik Jandarma Timleri, Kürtün Meslek Yüksel Okulu ve Kürtün Anadolu lisesindeki öğrenci ve öğretmenlere yönelik “Trafik Güvenliği” eğitimleri verdi.

Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimler kapsamında öğrencilere trafik kazalarının yüzde 98’inde insan kusuru olduğuna dikkat çekilerek, mutlaka trafik kurallarına uyulması noktasında uyarılarda bulunuldu. 

Eğitim seminerinde aşırı hız, alkollü araç kullanma, emniyet kemeri kullanımının önemi, motosikletlerde kask kullanımı, seyir halinde cep telefonu kullanmanın sakıncaları ve trafikte dikkat edilmesi gereken yaya kuralları anlatıldı. Seminer sonunda öğrenciler trafik Jandarma timlerine çeşitli sorular yöneltti.

Jandarma ekipleri geleceğin teminatı olan gençlerin güvenli bir eğitim-öğretim sürdürmeleri ve trafik kurallarına uyma bilincinin geliştirilmesi için eğitimlere devam edeceklerini bildirdi.

image_print

HABERLER