Kadırga Olayı’nın Perde Arkası ve İşin Doğrusu Belli Oldu

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın; sosyal medya hesaplarından 20 Mayıs 2021 (dün) tarihinde yaptığı paylaşımda “Yaptığımız müracaat ile bugün Kadırga Yaylamızda bakanlığımızdan gelen heyete bilgi verdik. #Kadırga Trabzon’undur.” Mesajı sonrası Gümüşhane kamuoyunda yaşanan tepkilerden sonra olayın gerçekleri de ortaya çıkmaya başladı.

Haber sitemizde yer alan “https://gumushanedenhaber.com/skandal-kadirga-paylasiminda-cevap-bekleyen-sorular/ başlıklı haberimiz sonrasında resmi ağızlardan edindiğimiz bilgiler ışığında hem sorularımız cevap buldu, hem de işin doğrusu ortaya çıktı.

Kürtün ilçemize bağlı Kadırga yaylasında İçişleri Bakanlığı’nca planlı olarak yürütülen MAKS (Mekansal Adres Kayıt Sistemi) projesine bağlı olarak yetkililer tarafından bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmaya İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen  yetkililer ile Gümüşhane Valiliği’nce görevlendirilen kurum müdürleri ve diğer personel de katılıyor. Ve bu çalışma Gümüşhane Valiliği’nin bilgisi ve koordinesi dahilinde yapılıyor.

Bu çalışma’nın Maçka Belediyesi ve Belediye Başkanı ile doğrudan bir ilgisi olmamasına rağmen, Başkan Koray Koçhan’ın sanki kendilerinin daveti üzerine İçişleri Bakanlığı’ndan bir heyetin gelip çalışma yaptığı algısını içeren ve olaya sahibiyet katan paylaşımı yanlış algıya neden oluyor.

Sonuç itibariyle; Kadırga’da yapılan çalışma İçişleri Bakanlığı’nın Gümüşhane Valiliği ile birlikte yürüttüğü bir çalışma olup, Maçka Belediye Başkanı’nın bu çalışmanın koordinesinde herhangibir yetki ve görevi olmadığı anlaşılıyor.

Resmi yetkililerden aldığımız bu bilgileri biz de işin doğrusunu öğrenmek bağlamında değerli okuyucularımızla paylaşmış oluyoruz.