Skandal Kadırga Paylaşımında Cevap Bekleyen Sorular - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

2 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Skandal Kadırga Paylaşımında Cevap Bekleyen Sorular

Giriş Tarihi: 21 Mayıs 2021 - 14:11

Son Güncelleme: 21 Mayıs 2021 - 15:07

Mülkiyeti  Gümüşhane iline ait olan Kürtün İlçesi Özkürtün Beldesi’nin dünyaca meşhur tarihi Kadırga yaylası için paylaşımlar yapan Trabzon’un Maçka ilçesi Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın  sosyal medya hesaplarından duyurduğu Kadırga paylaşımına hem Gümüşhanelilerden, hem de Trabzonlulardan tepki gelmesi üzerine Başkan Koçhan, Kadırga paylaşımlarını hesaplarından kaldırdı.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan; sosyal medya hesaplarından 20 Mayıs 2021 (dün) tarihinde yaptığı paylaşımda şunları yazmıştı: “Yaptığımız müracaat ile bugün Kadırga Yaylamızda bakanlığımızdan gelen heyete bilgi verdik. #Kadırga Trabzon’undur.”

Paylaşımlarını geri çeken Başkan Koçhan’ın bu hareketi Gümüşhane kamuoyunda olumlu karşılanırken,  “Başkan yapılaması gerekeni yaptı, ama ayrıca bir satır paylaşımla Gümüşhane kamuoyundan da özür dilemelidir” beklentisi devam ediyor.

BAŞKAN KOÇHAN’IN KADIRGA PAYLAŞIMINDAN SONRA CEVAP BEKLEYEN SORULAR:

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın sosyal medya hesaplarında “Yaptığımız müracaat ile bugün Kadırga Yaylamızda bakanlığımızdan gelen heyete bilgi verdik. #Kadırga Trabzon’undur.” İfadeleri sonrası pek çok soru cevap bekliyor?

ŞİMDİ GÜMÜŞHANE KAMUOYU ŞU SORULARA CEVAP BEKLİYOR?

  1. Gümüşhane iline ait olan Kadırga yaylasına, Kadırga ile hiçbir görev ilgisi ve ilintisi olmayan bir başka ilin bir ilçesinin Belediye Başkanı’nın çağrısı üzerine hangi bakanlık tarafından heyet gönderildi? Gümüşhane Kamuoyu bu bakanlığı ve heyeti görevlendiren yetkilileri öğrenmek istiyor?
  2. Bahse konu olan ve adı belli olmayan bu bakanlık yetkilileri Kadırga’da çalışma yapacaklarını Gümüşhane Valiliği’ne bildirdiler mi? Ya da ilgili bakanlık Gümüşhane Valiliği’ni daha önce bilgilendirdi mi?
  3. Adı belli olmayan bu bakanlık heyeti Kadırga’da ne çalışma yaptı?
  4. Gümüşhane Valiliği, kendi bilgileri olmadan Gümüşhane’ye ait Kadırga’da çalışma yapan bu bakanlık görevlileri hakkında ilgili bakana veya Cumhurbaşkanımıza suç duyurusunda bulunacak mı?
  5. AK Parti Genel Merkezi, etik olmayan bir çalışmaya ve paylaşıma imza atan AK Partili Maçka Belediye Başkanı hakkında bir işlem başlatacak mı?
  6. Trabzon Büyük Şehir Belediyesi internet sitesinde uzun zamandır Trabzon’un gösterilen Gümüşhane’ye ait Kadırga ve Çakırgöl’ün Trabzon yaylaları olduğu aidiyeti ve paylaşımı ne zaman kaldırılacak?
image_print

HABERLER