Kanal İstanbul, Ülkemize Ve İnsanlığa Hayırlı Olsun

HASAN PİR

Ülkemiz için stratejik, güvenlik ve ekonomik alanda çok önemli özelliklere sahip olacak olan Kanal İstanbul projesi içinde yer alan Sazlıdere Barajı üzerine yapılacak köprünün temeli Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın da katıldığı törenle atıldı. Bu temel atma töreni ile Kanal İstanbul projesi de fiilen başlamış oldu.

Bu dev projenin banisi olan Cumhurbaşkanımız Satın Erdoğan’ı tebrik ediyoruz. Ülkemize kazandırdığı diğer dünyaca ünlü eserlerle beraber Kanal İstanbul da ülkemizin gelişimine katkı verecek, stratejik olarak daha güçlü olmamızı sağlayacaktır.

Kanal İstanbul’un ülkemiz ve insanlık için hayırlı olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Yapılacağı ilk açıklandığı 2011 yılından bugüne kadar geçen 10 yıl boyunca başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok dış mihrak Kanal İstanbul’a karşı çıktı.

Ülkemiz siyaseti içinde de Kanal İstanbul’a karşı çıkan siyasi partiler ve STK’lar oldu.

Her şeye rağmen Kanal İstanbul İnşallah bu ülkenin hayrına vücut bulup yapılacak ve hizmetlerine devam edecektir.

Kanal İstanbul’a bugün karşı çıkanların dün karşı çıktığı devasa eserler, bugün ülkemizin tüm dünyada iftihar vesilesi olan eserlerdir. Boğaz üzerine yapılan köprülerden tutun da dünyanın en büyük hava alanına kadar, savunma sanayimizdeki harika gelişmeler ve sayılamayacak kadar her alandaki güzel eserler 84 milyonluk Türkiye’de vatandaşlarımız için çağdaş mutluluğun kaynakları olmasına rağmen, siyasi muhalefet mantığı ve gözlüğü maalesef bu realiteyi görememektedir.

Yapılan eserlerden vatandaşımızın memnun olduğunun ve mutluluk duyduğunun en büyük delili ise iktidarı yaklaşık 20 yıldır Sayın Erdoğan’a vermesidir. Türk milleti kendisine hizmet edenlere karşı her zaman vefakâr olmuştur. Çok kere yazdım ama bir de burada tekrarlamak istiyorum. Yakup Kadri Karaosmanoğlu Anadolu insanı için, “Anadolu insanı âlim değildir ama ariftir” der. Bu söz, Anadolu insanının vicdan kaynaklı ferasetini çok güzel özetlemiştir.  Avrupa zalimlerinin her türlü menfi propagandasına rağmen 20 yıl boyunca Sayın Erdoğan’ın iktidara gelişindeki -Avrupa’nın da çözemediği- ince sır işte budur. Anadolu insanındaki arifiyet özelliğidir.

“Dünya beşten büyüktür”, “one minute” gibi cesaretli çıkışlarıyla ve Avrupa liderlerine karşı dik duruşuyla ve verdiği milli ve cihanşümul mesajlarla Türk milletinin ve İslam âleminin yeniden fabrika ayarlarına dönmesini sağlayan Sayın Erdoğan sayesinde bu millet en büyük düşmanı olan yeis (ümitsizlik) hastalığını da artık yenmiştir.

Ülkemizin ter ü taze pırıl pırıl zekâları artık medeniyet ufuklarında Türkiye damgasını vurmaya başlamıştır. Bütün dünya bugün Türkiye’yi, Türkiye’nin geldiği seviyeyi konuşuyor. Allah’a çok şükür, bize bu günleri de gösterdi.

İster iktidar destekçisi olsun, ister muhalefet destekçisi olsun her Türk vatandaşı Türkiye’nin devasa gelişmesinden ve son olarak da Kanal İstanbul’dan mutluluk duymalıdır. Siyaset tarafgirliği ile inatlaşıp yapılan hizmetleri yok saymak ülkemize zarar vermenin kapısını açar.

Son sözümüz şudur: “güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır.”

Güzel günler dileğiyle.