KILIÇDAROĞLU 19. GÜNDE HDP’LİLERLE BİRLİKTE YÜRÜDÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KILIÇDAROĞLU 19. GÜNDE HDP’LİLERLE BİRLİKTE YÜRÜDÜ

Giriş Tarihi: 04 Temmuz 2017 - 10:19

Son Güncelleme: 04 Temmuz 2017 - 10:23

CHP GENEL MERKEZİ İNTERNET SİTESİ’NİN HABERİ (03.07.2017)

*****

ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 19. GÜNÜ TAMAMLANDI

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın açıklamasının ardından başlayan 19’uncu gün yürüyüşüne Marmara Depremi’nde yakınlarını kaybedenler için İzmit’te yapılan Arızlı Irak Konutları’nda oturan depremzedeler, Ülkü Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Taşdelen, CHP Kocaeli il ve ilçe örgütleri de katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’Adalet Yürüyüşü’, İstanbul’a 100 kilometre mesafeye varırken, yazarlarla çeşitli sivil toplum örgütlerinden destek yürüyüşleri bugün de sürdü. Yürüyüşün Kartepe mevkisine varılan 19’uncu gününde; Hürriyet Gazetesi Yazarı Ayşe Arman, Gazeteci Levent Gültekin ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan da yer aldı.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, milletvekilleri Celal Doğan, Erol Dora, Ertuğrul Kürkçü, Feleknas Uca ve Mithat Sancar, Eş Genel Başkan Yardımcıları Saruhan Oruç ve Sezai Temelli, MYK üyeleri Beyza Üstün, Murat Mıhçı ile Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk de Adalet Yürüyüşü’ne katıldı. HDP’li heyet ellerinde ’Herkes için adalet’ yazılı döviz ve çiçeklerle Kartepe Dumlupınar Mahallesi mevkiinde bekledi. HDP’liler Kemal Kılıçdaroğlu’na çiçek verirken, birlikte kısa süre yürüdü.

Adalet Yürüyüşü’nde İzmit’e ulaşılırken, üst geçidin üzerinde bulunanlar “Hayır’ın başkenti İzmit’e hoş geldiniz. Adaletin elçisi” yazılı pankart açarak çiçekler attı. Yürüyüşe Balyoz davasında yargılanan emekli Koramiral Can Erenoğlu da elindeki Türk Bayrağı ile birlikte katılırken, bir süre Kılıçdaroğlu’nun yanında yürüdü. Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüş sırasında dev Türk Bayrağı’nın taşınmasına yardımcı oldu. Bu akşam mola verilecek Yahya Kaptan Mahallesi’ne girildiğinde ise Kılıçdaroğlu’nun üzerine güller atıldı. 19. gün yürüyüşünün son etabına tiyatro sanatçıları Füsun Erbulak ve Sevinç Erbulak, sanatçı Sadık Gürbüz ile Kurtalan Ekspres grubu da katıldı.

(Haber ve Fotoğraf Kaynağı: CHP Genel Merkezi İnternet Sitesi)

Haber ve Fotoğraflar Kaynak Linki:

https://www.chp.org.tr/Haberler/55/adalet-yuruyusunun-19-gunu-tamamlandi-60573.aspx

0_21908_3

0_29660_8

0_31506_1

0_61553_7

 

image_print

HABERLER