KÖSE İLÇESİ’NDEN REKTÖR ZEYBEK’E TOPLU ZİYARET - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KÖSE İLÇESİ’NDEN REKTÖR ZEYBEK’E TOPLU ZİYARET

Giriş Tarihi: 04 Ağustos 2017 - 22:38

Son Güncelleme: 04 Ağustos 2017 - 22:38

Gümüşhane Köse İlçesi Kaymakamı Mustafa Duruk beraberinde Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün,  İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Dernek üyeleri ile birlikte Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i makamında ziyaret etti.

Köse’nin geleceği ve Yüksekokulun durumu hakkında karşılıklı görüşlerin alındığı ziyarette Köse Kaymakamı Mustafa Duruk ve Belediye Başkanı Şerif Aygün, Gümüşhane Üniversitesi olarak ilçeye yapılması planlanan yatırımlar ve açılacak programlar hakkında Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’ten bilgi aldılar.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek;  asıl olanın yükseköğrenimin güçlendirilmesi adına sürdürülebilirliğinin sağlanabileceği uzun soluklu, makul, akılda kalıcı ve her birimize katkı sağlayacak yeni programlar ile mümkün olması dâhilinde ikinci bir yüksekokulun açılmasına yönelik desteklenmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Rektör Zeybek konuşmasında şunları söyledi: “Biz ilk etapta sadece Gümüşhane merkezini değil ilçelerimizi de güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda yörenin konumuna ve ilçenin ihtiyaçlarına uygun birkaç programın belirlenmesiyle çalışmalarımıza başlamalıyız. Bu yönde istişarelerimiz devam etmektedir. Dolayısıyla Köse ilçemizden, işadamlarımızdan ve derneğimizden destek bekliyoruz. Elbette ki bir program açmak bir yörede yükseköğrenimin yaygınlaşması anlamına gelmiyor.  Öncelikli hedefimiz öğrencilerimizin ve öğretim üyesi elemanlarımızın barınma, güvenlik ve beslenme gibi önemli ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Bunların hepsini birlikte planlamamız gerekiyor.  En kısa zamanda Köse ilçemizde bir senato toplantısı yapıp ihtiyaca göre bölüm ve programları belirledikten sonra planlamalarımızı da bu yönde yapmak istiyoruz.” dedi.

(Kaynak: Niyazi Poyraz – Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörliği – 04.08.2017)

 

image_print

HABERLER