KUR’AN KURSU HABERİMİZE AÇIKLAMA GELDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

8 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

KUR’AN KURSU HABERİMİZE AÇIKLAMA GELDİ

Giriş Tarihi: 12 Haziran 2017 - 0:24

Son Güncelleme: 12 Haziran 2017 - 0:26

09.06.2017 tarihinde “Paralı Kur’an Kursu Vermek Kültürümüzde Yok” manşeti ve “Gümüşhane Üniversitesi’nin Kur’an Kursunu Paralı Vermesi Yanlış Bir Olay” alt başlığı ile internet sitemizde yayımladığımız habere Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü 11.06.2017 Pazar günü e-maille bir açıklama gönderdi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü’nün, ilgili haberimiz sonrası yayından kaldırdığıYAZ KUR’AN KURSU ve SPOR ETKİNLİĞİ”  ile ilgili duyuru ve program afişinde yer alan 300 TL’lik ücretin Kur’an Kursu Programı ile kesinlikle ilgili olmadığı Sayın Üniversitemizin ilgili düzeltme açıklamasında yer almıştır.

Gümüşhane Üniversitesi yetkililerinin yaptığı açıklama; parasal olayın sadece günlük programa katılacak çocukların kahvaltı ve öğle yemeklerinden, piknik, gezi ve spor etkinliklerinden ve dört program yürütücüsüne ödenecek ücretlerden doğan masrafların karşılanması için alınacağı belirtilmiştir.

Haberimize konu olan duyuru metninde, alınacak ücretin alınma nedeni yazılmadığı için programın tamamı olarak görüldüğünden haberimize konu olmuştu.

Üniversitemizin bu nazik açıklaması, kamuoyunun doğru bilgilenmesi açısından son derece önemli olmuştur. Zaten biz de haber yaparken böyle bir yanlıştan dönülmesi veya olayın doğru olan tarafının kamuoyu ile paylaşılmasının temini için haber yapmıştık. Bu nedenle Üniversitemizin değerli yöneticilerinin gösterdiği hassasiyete ayrıca teşekkür ediyoruz.

Gümüşhane Üniversitemizin değerli yöneticilerinin, yanlışlığın düzeltilmesi bağlamında gönderdikleri açıklamada yer alan hususları bu şekilde kamuoyu ile  paylaşmış olmaktan ve yanlış anlama ve algıyı, bu açıklama doğrultusunda  haber sitemizde kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyduğumuz belirmek istiyoruz.

Saygılarımızla.

12.06.2017

GÜMÜŞHANEDENHABER YÖNETİMİ

image_print

HABERLER