LÜBNAN VE MOZAMBİK’TEN PESTİL VE KÖME İÇİN GÜMÜŞHANE’YE GELDİLER - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

LÜBNAN VE MOZAMBİK’TEN PESTİL VE KÖME İÇİN GÜMÜŞHANE’YE GELDİLER

Giriş Tarihi: 03 Ekim 2017 - 10:17

Son Güncelleme: 03 Ekim 2017 - 10:17

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO)  tarafından yürütülen  ‘’Gümüşhane Pestil ve  Köme İle Dünyaya Açılıyor’’ isimli UR-GE projesi kapsamında projeye dahil olan firmalar   Lübnan ve  Mozambik ülkelerinden gelen  ikinci alım heyetini şehrimizde   ağırlamaya başladı.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ‘’Gümüşhane Pestil ve Köme İle Dünyaya Açılıyor’’ isimli UR-GE projesi kapsamında Lübnan ve Mozambik ülkelerinden oluşan 5 kişilik alım heyetini 3 gün  boyunca şehrimizde ağırlayarak firmalarını tanıtacak olan  Gümüşhaneli pestil köme üreticileri  aynı zamanda  ticari faaliyetlerin başlayabilmesi amacıyla da  alım heyetiyle (B2B) olarak adlandırılan  ikili  iş görüşmeleri gerçekleştirecek.

Yürütülen proje kapsamında Lübnan ve Mozambik   ülkelerinden gelen  alım heyetini şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden   Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay,  Mart 2017 yılında  ilk alım heyetini ağırladıklarını,  yapılan  ilk ziyaretlerin firma temsilcileri ve alım heyeti için olumlu izlenimlerle sonuçlandığını belirtti.

Yabancı ülke ve farklı kültürlerde yaşayarak hayatlarını ticaret yaparak geçiren işadamlarının şehrimize gelerek pestil köme başta olmak üzere  bu sektörde üretilen ürünleri tanımalarının  sektörün gelişmesi ve ulusal pazarlarda  bilinirliğinin artması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan  Başkan Akçay, ‘’Alım heyetimizde bulunan misafirlerimiz projemizde yer alan üretici firmalarımızı üç gün boyunca gezerek gerek ürünlerimizi gerekse firmalarımızı daha iyi tanıma imkanı bulacaklar. Daha öncede şehrimize gelen ilk alım heyeti projemize dahil olan firmalarımızın üretim tesislerini gezmiş ,kendi elleri ile pestil ve köme üretimine dahil olmuşlardı.

‘ZORLUKLARI   EMEK  SARF ETMEDEN AŞAMAYIZ’

Farklı ülkede yaşayan ve daha önce bu ürünlerin nasıl üretildiğini görmemiş ve tatmamış  bu  insanlara  Pestil Kömeyi tanıtmak, beğendirmek ve onlara bu ürünleri satmak çok zorlu ve emek gerektiren  bir süreç. Biz bu sürecin zorluğunu da biliyoruz. Ancak zorlukları çalışmadan ve emek sarf etmeden aşamayız. Odamız tarafından yapılan bu proje kapsamında bir firmamız alım heyetindeki işadamlarından bir tanesi  ile ortak iş yapabilme imkanını bularak  ürettiği ürününü yurt dışına ihraç edebilirse, bu süreçten  başta kendisi sonrada şehrimiz ve sektörümüz kazanç sağlayacaktır. Bu projede bizim ana amacımız sektörümüzü  ve şehrimiz ekonomisini daha üst seviyelere taşımaktır.’’ şeklinde konuştu.

(Kaynak: GTSO Basın Birimi)

image_print

HABERLER