MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN “ŞEHiT ÖĞRETMENLER” LİSTESİNDE NOKSANLIK VAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN “ŞEHiT ÖĞRETMENLER” LİSTESİNDE NOKSANLIK VAR

Giriş Tarihi: 02 Eylül 2019 - 13:42

Son Güncelleme: 02 Eylül 2019 - 13:42

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi  internet sitesinde yer alan “Şehit Öğretmenlerimizin” adlarının yer aldığı resmi listede noksanlık var ve bu noksanlık şehit öğretmenlerimizin yakınlarını üzüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı en son 2011 yılında Tunceli’de şehit edilen Tülay Kerman’ı şehit öğretmenler listesine eklemiş. Bu tarihten sonra şehit edilen öğretmenlerin adları maalesef listede yok.

Şehit öğretmenler listesine eklenmeyen bir öğretmenimiz de Gümüşhane’nin şehidi Necmettin Yılmaz öğretmen.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyü İlkokulunda öğretmenlik yapan 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz, okulların yaz tatiline girmesi nedeniyle ailesinin yaşadığı Gümüşhane’nin Torul ilçesi Demirkapı köyüne gelirken 16 Haziran 2017 Cuma günü Tunceli Pülümür Vadisinde PKK lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp, yakılmış ve kendisi de  hunharca  şehit edilmişti.

Naaşına yaklaşık bir ay sonra ulaşılan Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, 16 Temmuz 2017 Pazar günü Torul ilçe merkezinde yapılan dini törenin ardından aynı gün ailesinin yaşadığı Torul Demirkapı köyünde defnedilmişti.

Necmettin Öğretmen’in adı da Milli Eğitim Bakanlığı listesinde yok. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri  http://www.meb.gov.tr/belirligunler/sehitogretmenler/  adresinde yer alan bu listeyi bir an önce güncelleyerek, 2017 yılından sonra şehit edilen  Necmettin Öğretmenimizin de, diğer öğretmenlerimizin de adlarını bu listeye eklemeli ve kamuoyuna doğru ve güncel bilgi sunmalıdırlar.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca halen yayımda olan ve 150 Şehit Öğretmenimizin adının yer aldığı ve tarih sırasına göre sıralanan  listenin sonunda yer alan 12 Şehit öğretmenimizin adları  şöyledir:

Bir diğer konu da şudur: Şehit öğretmenlerimizle ilgili listenin yer aldığı internet portalında “şehit öğretmenler” ifadesi yer alıyor. Bu ifadenin yerine   “şehit öğretmenlerimiz” şeklinde sahibiyet ifadesi yer alırsa daha iyi olur diye düşünüyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine bu önemli konuları düzeltilmesi için arz ediyoruz.

image_print

HABERLER