NECMETTİN ÖĞRETMEN İÇİN TORUL TOPLU DUAYA DURDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

NECMETTİN ÖĞRETMEN İÇİN TORUL TOPLU DUAYA DURDU

Giriş Tarihi: 23 Haziran 2017 - 18:54

Son Güncelleme: 23 Haziran 2017 - 18:54

16 Haziran 2017 Cuma günü Tunceli Pülümür Vadisinde PKK lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp, yakılan ve  kendisi kaçırılan Gümüşhaneli Öğretmen Necmettin Yılmaz için memleketi Gümüşhane’nin Torul ilçe merkezinde 23 Haziran 2017 Cuma günü, Cuma namazı sonrası toplu dua yapıldı.

Torul Merkez Camide, Cuma namazı sonrasında Kuran okunmasının ardından Müftü Hasan Değirmenci, öğretmen Yılmaz’ın ailesine kavuşması için dua etti. Türk bayrakları taşıyan, “Yanındayız, gönlümüzdesin. Torul seninle” yazılı pankart açan kalabalık da duaya eşlik etti. Toplu duaya kaçırılan öğretmenin abisi Ahmet Yılmaz da katıldı.

Toplu duaya Torul Kaymakamı Mustafa Karali, Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul kurum ve kuruluş yetkilileri, STKlar, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, dua sonrası yaptığı açıklamada öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ailesine kavuşmasını beklediklerini belirterek şunları söyledi: “Bu olayla ilgili son günlerde ne hikmetse sosyal medya, ‘Öğretmenimiz şehit edildi’ diye çalkalandı. Güvenilir tek kaynak devletimiz olmalı. Öğretmen kardeşimizin babası Ankara’da bazı sivil toplum kuruluşları ile görüşüyor. Bu görüşmelerde, ismini belirtemedi ama evladının hayatta olduğu yönünde bilgi aldığını söyledi. Kardeşimiz için dua ettik. İnşallah bayram sabahı ailesine kavuşur ve güzel bir bayram olur. Biz de bunun mutluluğunu yaşarız.”

 

image_print

HABERLER