Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenlerine Satranç Eğitimi Verildi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

4 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenlerine Satranç Eğitimi Verildi

Giriş Tarihi: 28 Aralık 2023 - 7:36

Son Güncelleme: 28 Aralık 2023 - 7:40

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim sistemine değer katacak yeni bir proje olan “Minik Ellerden Gelecek Hamlesi”ni başlatarak öğrencilerin zihinsel, psikolojik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şubesinin başlattığı proje kapsamında, proje koordinatörü Yasin DEMİR tarafından merkez ilçedeki 45 kişilik okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine yönelik hizmet içi kapsamda Satranç Kursu eğitimleri düzenlendi. Önümüzdeki günlerde diğer ilçelerimizde de öğretmen eğitimleri devam edecek.

Öğretmenler için düzenlenecek satranç kurslarının ardından özellikle okul öncesi, ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik satranç eğitimleri başlatılacak.

Proje ile, öğrencilerin satrancı sevmeleri ve bu alanda yetenekli olanların tespit edilmesi, öğrencilere satranç aracılığıyla problem çözme, sebep-sonuç ilişkisi kurma gibi beceriler kazandırılması hedefleniyor. Bu sayede, öğrencilerin akademik başarılarına ek olarak stratejik düşünme yeteneklerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Özellikle yetenekli sporcuların erken yaşlarda keşfedilmesini sağlamak ve satrancın kültür haline gelmesine katkıda bulunmak da projenin öncelikli hedefleri arasında bulunuyor.

Kaynak: Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü

image_print

HABERLER