ORDU'DA, NİJERLİ ARICILARA EĞİTİM VERİLDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ORDU’DA, NİJERLİ ARICILARA EĞİTİM VERİLDİ

Giriş Tarihi: 19 Haziran 2017 - 20:04

Son Güncelleme: 19 Haziran 2017 - 20:04

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile  Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile yapılan proje kapsamında Nijer’den gelen 7 kişilik heyet, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Nijer Çevre ve Kırsal Alan Gelişim Bakanlığı  Arıcılık Kooperatif Başkanlarından oluşan heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Vali Balkanlıoğlu, TİKA tarafından Nijer’de arıcılığın geliştirilerek,  bölge insanına geçim kaynağı oluşturulması amacıyla  malzeme ve ekipman desteği sağlandığını hatırlatarak, “Nijer’den gelen heyet Türkiye’de tek olan Ordu Arıcılık Araştırma  Enstitüsünde arı üretimi ile arıcılık faaliyetlerini geliştirme konularında  bir hafta süren eğitim aldı. Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü önemli bir tesis. 10 milyon Avro bütçesi ile, arıcılık sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin rekabet edilebilirliğini artırmak amacı ile gerçekleştirilen, yüzde 100 AB-İPA destekli sektörün en büyük projesi olan, ‘Arım Balım Peteğim Projesi’ ile yapılan tesiste eğitimler düzenlenmesi, yabancı ülkelerden arıcılıkla uğraşan kişilerin gelmesi son derece sevindirici. Nijer’den gelen misafirlerimizde  bu güzel  tesiste eğitimlerini tamamlayarak dönüyor” diye konuştu.

Nijer Çevre ve Kırsal Alan Gelişim Bakanlığı Orman Danışmanı Fanta Djibril ise, eğitimlerin çok güzel geçtiğini  söyleyerek, “Ordu çok güzel bir şehir ve insanlarıda  sıcakkanlı. Sayın Valim sizlere de gösterdiğiniz yakın ilgi ve destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyarette, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah  Konak’da hazır bulundu.

(Kaynak: Ordu Valiliği)

image_print

HABERLER