Şehit Polis Olgun Gülay Gümüşhane’den Dualarla Uğurlandı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Şehit Polis Olgun Gülay Gümüşhane’den Dualarla Uğurlandı

Giriş Tarihi: 03 Kasım 2017 - 13:49

Son Güncelleme: 03 Kasım 2017 - 13:49

Gümüşhane’de 2 Kasım 2017 Perşembe günü akşamı yol kontrolü yaptığı sırada durdurmak istediği aracın çarpması sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde şehit olan Baş Polis Memuru Olgun Gülay için 3 Kasım 2017 Cuma günü Gümüşhane’de resmi tören düzenlendi.

15 Temmuz Zafer Meydanında düzenlenen törene Vali Okay Memiş ve şehit polisin aile yakınlarının yanı sıra Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen, İl Jandarma Komutanı Sayın Cezayir Danışan, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Bozan Çevik, meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Polis Memuru Gülay’ın cenazesi tekbirlerle tören alanına getirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve Gülay’ın özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Vali Okay Memiş, “Bizler evlerimizde gece rahat uyurken, çoluğumuzla, çocuklarımızla evimizde rahat ederken polislerimiz, askerimiz, jandarmamız 24 saat esasına göre gece gündüz demeden zor şartlarda görev yapmakta” dedi.

Kahraman Emniyet teşkilatı ve kahraman ordunun vatandaşların can ve mal güvenliğini tesis etmek için 24 saat esasına görev yapan ve bu görevi yaparken de diğer mesleklerle mukayese edildiğinde her zaman için şehadet riski olan meslek grupları olduğunu belirten Vali Memiş: “Polislerimiz, askerimiz, jandarmamız hem vatanın bölünmez bütünlüğü, hem de vatandaşlarımız can, mal ve namus emniyeti için hayatlarını hiçe sayarak görev yapmaktadırlar.”

“Dün de yine görevi başındayken değerli kardeşimiz maalesef kontroller sırasında dur ihtarına uymayan bir sürücü tarafından ağır yaralanmış, anında yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamış, Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Acımız büyüktür. Konunun idari ve adli süreci devam etmektedir. Şehit kardeşimiz Baş Polis Memurumuz Olgun Gülay’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Çok üzgünüm. Gümüşhane Valisi olarak ailenin, emniyet teşkilatının, Türk milletinin acısını paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Memiş’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından yaptırılan dua ve helallik alınmasının ardından Şehit Baş Polis Memuru Gülay’ın Türk bayrağına sarılı tabutu tekbirler eşliğinde cenaze arabasına konularak memleketi Trabzon’a uğurlandı.

Şehit polis memuru ikindi namazının ardından Trabzon Şalpazarı Geyikli mahallesinde kılınacak cenaze namazıyla toprağa verilecek.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER