TARİH 15 TEMMUZ 2017… FETÖ’YE KARŞI GÜMÜŞHANE YİNE AYAKTA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TARİH 15 TEMMUZ 2017… FETÖ’YE KARŞI GÜMÜŞHANE YİNE AYAKTA

Giriş Tarihi: 16 Temmuz 2017 - 10:03

Son Güncelleme: 16 Temmuz 2017 - 10:04

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Gümüşhane’de de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

FETÖ darbe girişimi ve darbe girişiminin bastırılması yıl dönümü olan 15 Temmuz 2017 tarihinde Gümüşhane Merkez ilçede Daltaban Camii Önünden n başlayan ve Tarım İl Müdürlüğü, Hasanbey Caddesi güzergâhı üzerinden devam eden ve Atatürk Caddesi’nde sona eren Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşe Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve eşi Sibel İnci Memiş Hanımefendi, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve eşi Gülsen Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir, Gümüşhane STK temsilcileri,15 Temmuz gazilerimiz, şehit aileleri ve çok sayıda Gümüşhaneli hemşehrimiz katıldı.

Yürüyüşün ardından Gümüşhane Belediyesi önünde devam eden anma etkinliğine saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından yaptırılan duayla devam eden etkinlikte, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Valisi Okay Memiş birer konuşma yaptılar.

Türk devleti ve milletinin 15 Temmuz’da çok önemli bir badire atlattığını söyleyen Vali Okay Memiş; aktif görevde olan kamu görevlilerin gazilere ve şehit yakınlarına özellikle gönül borcu ve vefa borcu olduğunu kaydederek, “Biz her türlü darbe girişimine karşı çıkacağız. Bu bizim görevimiz. Bunun için devlet bize maaş ve yetki veriyor. Ancak buradaki arkadaşlarımın hiçbirisinin böyle bir görevi yoktu. Sadece vatan sevgisiyle böyle bir şeye kalkıştılar. Dünya siyasetinde görülmemiş bir şekilde çok önemli bir duruş sergilediler. Tankın tüfeğin kurşunun önüne canlarını siper ettiler. Hiç kimse bu mücadeleyi küçük göremez, basite indirgeyemez. Buna herkesin çok dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Türk demokrasisinin bu darbe girişiminden birçok ders çıkarmak zorunda olduğunun altını çizen Vali Okay Memiş:“Hiç kimse böyle bir şeye yeltenmemeli. Bugün FETÖ’cüler, yarın başkaları meşru iktidarı asla silah gücüyle ortadan kaldırmaya çalışmamalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise tarihteki ikinci istiklal ve demokrasi zaferi olarak nitelendirdiği 15 Temmuz zaferinin sahibinin milletin ta kendisi olduğuna vurgu yaparak, “15 Temmuz gecesi Türkiye tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşmiştir.” dedi.

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse de, aziz milletin 15 Temmuz’daki hain darbe girişimini tanka, topa, tüfeğe karşı kafa tutarak püskürttüğünü, milletin birlik ve beraberliğini istemeyen emperyalistlerin ülke üzerindeki hain emellerinin  devam ettiğini belirterek, bu birlik ve beraberliğin daim olmasını temennisinde bulundu.

MHP İl Başkanı Nadim Aydın da 15 Temmuz’dan sonra milletin yüreğinin toplu vurmaya başladığını belirterek, tarih boyunca İslam düşmanlarının İslamiyet’i yok etmenin yolunun Türklerin yok edilmesinden geçtiğini bildikleri için yıllarca bizimle uğraştıklarını söyledi.

STK’lar adına konuşan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ise 15 Temmuz’un çok basit bir eylem, kalkışma, ihtilal olmadığını, hedefin dünyadaki Türk İslam aleminin lideri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni parçalamak, işgal etmek, ezanları susturmak, bayrağı indirmek olduğunu dile getirdi. Müslüman Türk devletinin en büyük gücünün birliği olduğunu belirten İsmail Akçay, “Mermilere ıslık çalarak ben buradayım diye haykıran bir milletin insanlarıyla dünyanın hiçbir emperyalist gücünün baş etmesi ve mücadele etmesi mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sayesinde ilelebet yaşayacak ve payidar kalacaktır.” dedi.

Programda daha sonra İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinasyonunda Gümüşhane Belediye Başkanlığının katkılarıyla ülke genelinde düzenlenen 15 Temmuz temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki konuşmasının da dev ekrandan canlı olarak izlendiği programda yarışmalarda kompozisyon ve şiir dalında birinci olan öğrenciler eserlerini okudu.

Programda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sportif yarışmalarda dereceye giren sporcu ve takımlara da ödüllerinin verilmesinin ardından 15 Temmuz gazilerimiz ve şehit ailelerimize protokol üyelerimiz tarafından plaket ve tablo takdimi gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği, Kemaliye Camii’nde cemaatle kılınan sabah namazı ve ikramla sona erdi.

image_print

HABERLER