Gümüşhane – 22.05.2025
Gümüşhane’nin Torul ilçesi Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi’nde, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın 11’incisini düzenledi.
Gençlerin bilime ilgisini artırmayı ve teorik bilgileri pratikle buluşturmayı hedefleyen fuar, öğrencilerin yenilikçi projelerini sergiledi.
Fuarın açılışını İlçe Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan yaptı. Gülsüm Özübek’in yürütücülüğünde, 16 danışman öğretmen ve 36 öğrencinin emeğiyle hazırlanan 18 proje tanıtıldı. Biyotaklit, sağlıklı yaşam, değerler eğitimi, milli teknoloji hamlesi ve oyunlaştırma kategorilerindeki projeler arasında özellikle 7 milli teknoloji hamlesi ve 8 oyunlaştırma projesi büyük ilgi gördü.
Açılışta konuşan Kaymakam Kılıçaslan, “Bu projeler, öğrencilerimizin gelecekte ülkemiz için büyük buluşlara imza atabileceğini gösteriyor. Her biri birer bilim insanı adayı olarak Türkiye’yi daha ileriye taşıyabilir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinliğe Belediye Başkan Vekili Faik Bedir, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, şube müdürleri, okul yöneticileri, veliler ve davetliler katıldı. Fuar, bilim ve teknolojiye yeni kapılar açması temennisiyle sona erdi.