Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya

TRT Ekibi Gümüşhane İletişim Öğrencileri İle Buluştu

TRT Akademi eğitimcileri Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle çevirim içi

TRT Akademi eğitimcileri Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle çevirim içi ortamda buluştular.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu çatısı altında bulunan TRT Akademi tarafından İletişim Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak verilen, “İletişim ve Medya Eğitimi” 13-15 Nisan 2021 tarihleri arasında çevirim içi olarak gerçekleştirildi.

Spiker Fulin Arıkan, Belgesel Yapımcı Zeynep Keçeciler, Baş Kameraman Sabri Savcı, Spiker Nilgün Balkaç, Araştırmacı Ahmet Görmez ve Grafik Tasarımcı Taha Keleşoğlu’nun eğitici olduğu eğitim, Gümüşhane Üniversitesi  İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü.

TRT’de Kariyer Hayatı, Türkçe’nin Doğru, Güzel ve Etkili Kullanımı, Hazırlıksız Konuşma Teknikleri, Görüntünün Teknik Temelleri, Belgesel Yapımcılığı, Habercilikte Tecrübe Paylaşımı, Bir Fikrim Var Ama Nereden Başlayacağımı Bilmiyorum (Start-Up Nasıl Kurulur?) konularını içeren eğitimler, toplamda 3 günde 21 saat olarak gerçekleşti.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz gerçekleştirilen İletişim ve Medya Eğitimi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “TRT, gerçek bir okul. Yılların tecrübesini bizimle paylaştıkları için eğitimcilere teşekkür ediyorum. Kurumsal iletişim platformlarından en önemli ve deneyimlisi olan TRT ile ortak çalışma yapmamızı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e ve böylesi verimli programlar tasarlayan TRT Eğitim Daire Başkan Yardımcısı Mustafa Cantürk’e teşekkürü bir borç bilirim.”

TRT Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkan Yardımcısı Mustafa Cantürk, Covid-19 salgını dolayısıyla öğrencilerle yüz yüze bir araya gelemedikleri için atölye çalışmaları ve söyleşiler şeklinde gerçekleşen etkinliğin çevrim içi ortamda yapıldığını söyledi. Tecrübelerini kurumsal imkânlarla geleceğin yayıncıları olan öğrencilerle paylaşmayı önemsediklerini ifade eden Cantürk, öğrencilerin çalıştığı iletişim ve medya alanına, gençlik heyecanı ve enerjisiyle, engin ufukları ve projeleriyle önemli katkı sunacak olan geleceğin iletişimcilerinin alanlarında iyi yetişmelerinin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. 

Öğrencilerin iyi yetişmeleri için gerekli katkıyı sunmanın TRT’nin önemli bir kamu görevi olduğunu söyleyen Mustafa Cantürk, konuşmasında şu açıklamalarda bulundu: “Sevgili gençler, her dönemin kendi içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini asla unutmayın. Geçmişe nazaran iletişim formatları, bugün oldukça değişti. Bazı meslekler değer kaybederken, teknolojik gelişmelerle birlikte bazı yeni meslekler de ortaya çıktı. Örneğin internet ve sosyal mecralarda tematik yayıncılık yapmak, veri analizi uzmanlığı, dijital editörlük vb. alanlarda kendini yetiştirmek yeni dönemin gereklilikleri arasında yer alıyor. Sadece bir alanda değil, birkaç alanda kendinizi çok iyi yetiştirmeniz ve o alanlarda çok iyi olmanız gerekiyor. Yeni şartları yeni imkânlarla birlikte değerlendirmek, geleceğe çok iyi hazırlanmak lazım. Size tavsiyem ne iş yaparsanız yapın, hangi alanda çalışırsanız çalışın, bütün şiirlerini okuduğunuz bir şair, bütün kitaplarını okuduğunuz bir yazar, medya ve yayıncılık alanında sürekli takip ettiğiniz dijital sayfalar mutlaka olsun. Ve asla vazgeçmeyin. Hata yapmaktan, denemekten, yenilmekten kesinlikle korkmayın.”

Cantürk, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Sevgili gençler, bizler insanlığa medeniyet dersleri sunmuş Mevlanaların, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaş Velilerin yetiştirdiği bir tarihin çocuklarıyız. İnsanlığa söyleyecek sözlerimiz var. Türk dilini, Türk kültürünü bütün Dünyaya anlatmak, kendi kültürümüzden beslenerek evrensel mesajlar vermek önceliğimiz. Bunu da birlikte yapacağız. Deneyip bularak yapacağız, yapay zekâ kullanarak yapacağız, robotik gazeteciliği kullanarak yapacağız. Kendi teknolojilerimizi de inşallah kendimiz üreterek yapacağız. Bu anlamda bizi üniversitelerinde misafir ettiği için hem Sayın Rektörümüze hem Sayın Dekanımıza çok teşekkür ediyorum. Dünya bu pandemi sıkıntısında inşallah en yakın zamanda kurtulur ve sizleri okullarınızda, fakültelerinizde, Gümüşhane’de ziyaret eder, sizleri TRT’de ağırlamak isteriz. TRT’nin bu eğitimine göstermiş oldukları ilgi ve yoğun alaka için öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Kendisini geliştirmek, kendi seviyesini çağa uygun seviyelere getirmek isteyen, dinamik, eğitim ve öğrenme sevdasına mensup güzel bir öğrenci kitleniz var. Bu azimleri boş olmayacak, gelecekte hepsi güzel bir iletişimci olacak.”

Eğitimin öğrenciler tarafından bu denli ilgi görmesine sevinen Yapımcı Zeynep Keçeciler ise “TRT kurumu adına pek çok üniversitede genç arkadaşlarımızla saha tecrübelerimi paylaşmaktayım.  Genç meslektaşlarımla bilgi paylaşımı ve karşılıklı sohbet etmekten her zaman büyük keyif aldım.  Ancak Gümüşhane Üniversitesi’ndeki arkadaşlarımızın katılımı ve ilgisi olağanüstüydü.  Teoride olduğu kadar sahada da çok tecrübeli oldukları sordukları sorulardan, birlikte izlediğimiz belgeselime gösterdikleri ilgi ve yorumlardan hemen anlaşılıyor.  Aralarından Türk belgeselciliğine damga vuracak, belgesel yapımlarımızı dünya platformlarında temsil edecek çok yetenekli arkadaşlarımızın çıkacağına eminim.  Genç meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Yolları açık olsun” şeklinde konuştu.

Eğitme katılan İletişim Fakültesi öğrencileri de aldıkları eğitimlerin kendileri için yol gösterici olduğunu ve büyük keyif aldıklarını dile getirerek, eğitimin düzenlemesine katkı sağlayan yöneticilere teşekkür ettiler.

Verilen eğitimlerin öğrencilerimizin ufkunu açacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek düşüncelerini, “Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) usta isimleri, mesleki deneyimlerini çevrim içi ortamda öğrencilerimize verdikleri eğitimlerle paylaştılar. İletişim Fakültemiz bilindiği üzere başarılarıyla tanınıyor. Tecrübeli bir akademik kadromuz ile öğrencilerimiz başarıdan başarıya koşuyorlar. Öğrencilerimizin yakaladıkları bu başarılarının yanı sıra üniversitede aldıkları teorik ve uygulamalı derslerin bu tür etkinliklerle desteklenmesinin önemi büyüktür. Mezun olduktan sonra da sektörde kolaylıkla öne çıkmalarını sağlayacak olan bu eğitimlerin, usta isimler tarafından verilmesi öğrencilerimiz açısından çok değerlidir Ne yazık ki COVİD-19 salgını dolayısıyla yüz yüze eğitimler yapmıyoruz. Buna rağmen çevrim içi olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimler ve etkinliklerle, öğrencilerimizi geleceğin iletişimcileri olarak yetiştirme gayreti içerisinde yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu çabamıza destek veren TRT Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Dr. Pınar Kandemir, Başkan Yardımcısı Mustafa Cantürk, eğitimlerin organizasyonundan sorumlu Dr. Bülent Çolakoğlu ve eğitimleri veren Spiker Fulin Arıkan, Belgesel Yapımcı Zeynep Keçeciler, Baş Kameraman Sabri Savcı, Spiker Nilgün Balkaç, Araştırmacı Ahmet Görmez ve Grafik Tasarımcı Taha Keleşoğlu’na teşekkür ediyorum” sözleriyle dile getirdi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ