TÜRKİYE’YE YÖN VEREN GÜMÜŞHANELİ ÜÇ HUKUKÇU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

TÜRKİYE’YE YÖN VEREN GÜMÜŞHANELİ ÜÇ HUKUKÇU

Giriş Tarihi: 07 Ağustos 2017 - 8:15

Son Güncelleme: 07 Ağustos 2017 - 0:04

1980’lı yıllar Gümüşhane’de Gümüşhane Lisesi’nin altın çağıdır.

Yatılı pansiyonu nedeniyle sadece Gümüşhaneli öğrencilerin değil, Kars, Ardahan, Artvin, Erzurum, Bayburt, Ağrı, Tokat gibi pek çok ilden de öğrencilerin okuduğu Gümüşhane Lisesi, o dönemin adeta hem anadolu lisesi, hem fen lisesi, hem de sosyal bilimler lisesi idi.

1977 yılında öğretmenliğe başladığım Gümüşhane Lisesi’nden 1980 li yıllarda pek çok öğrenci mezun ettik.

Öğrencilerimiz bugün ülkemizin pek çok köşesinde ve makamında bu vatana hizmet ediyor.

Yüzlerce, binlerce Gümüşhane Lisesi mezunu öğrencimiz, vatan sevgisi ile dopdolu olarak görevlerini ifa ederken, biz de bu güzelliğin haklı gururunu yaşıyoruz.

********

1980 -1985 yılları arasında Gümüşhane Lisesi’nden mezun olan üç kıymetli Gümüşhaneli hemşerimizden bahsetmek istiyorum.

Bu üç hemşerimiz de “HUKUKÇU”

SAYIN PROF.DR. HASAN NURİ YAŞAR; hukuk ilminde kendini ispatlamış bir hemşerimiz. Merkez Keçikaya köyümüzden. Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve YÖK üyesi.

SAYIN AYDEMİR TUNÇ; Köse Salyazı köyümüzden. Şu anda Danıştay üyesi olarak görev yapıyor. Hukuk alanındaki donanımıyla ve hizmetleriyle her zaman aranan  bir hukukçu.

SAYIN PROF.DR. ABUZER KENDİGELEN: YÖK tarafından geçen hafta İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı’na atandı. Hayırlı olsun.

Türkiye’nin en gözde ve en eski hukuk fakültelerinden birinin başına geçme ehliyetine ve donanımına sahip olan Sayın Abuzer Hocamız da yine Köse Salyazı köyümüzden.

********

Bu üç değerli hukukçu hemşerimizi Gümüşhaneli öğrencilerimiz örnek almalı.

Bu üç hukukçumuzun ortak özelliği maddi imkânları yoksun birer köylü aile çocukları olmasıydı. Yanlış hatırlamıyorsam Sayın Aydemir Bey, Gümüşhane Lisesi pansiyonunda yatılı okudu. Sayın Hasan Nuri Yaşar Bey ailesinin yanında kalırken, Sayın Abuzer Kendigelen de ailesi Salyazı köyünde olmasına rağmen, Gümüşhane merkez ilçede ikamet eden dedesi Rahmetli Muhittin Amcanın yanında kalıyordu.

Şunu demek istiyorum; Bugün Türkiye’nin en mümtaz ve önemli görevlerinde olan bu üç hemşerimiz çok büyük gayretlerle ve çalışmayla bu noktalara geldiler. Hiç kimseden himmet beklemediler. Elbetteki çalışana Yüce Allah mükâfatını veriyor. Onlara da verdi çok şükür.

Ülkemizin gerek iç, gerekse dış düşmanlar tarafından ablukaya alınmaya çalışıldığı bir dönemde bu üç Gümüşhaneli hukukçumuzun Türkiyemiz için çok önemli görevlerde bulunması önce öğretmenleri olarak, daha sonra da bir Gümüşhaneli olarak bizi çok mutlu ediyor.

Elbetteki Gümüşhanemizde daha çok cevherimiz var. Gerek Gümüşhane Lisesi’nden, gerekse Gümüşhanemizin diğer okul ve ilçelerinden mezun olmuş elbette ki yine çok değerli hemşerilerimiz var. Hepsi ile gurur duyuyoruz. Hepsini tebrik ediyoruz.

Yazımı tamamlarken; üç değerli hemşerimizi tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER