VALİ MEMİŞ HER ZAMANKİ GİBİ AÇIK VE NET KONUŞTU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

VALİ MEMİŞ HER ZAMANKİ GİBİ AÇIK VE NET KONUŞTU

Giriş Tarihi: 21 Kasım 2017 - 9:16

Son Güncelleme: 21 Kasım 2017 - 9:16

20 Kasım 2017 Pazartesi günü Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi yolunda inceleme yapan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, burada yaptığı açıklamada her zamanki gibi Gümüşhane kamuoyuna açık ve net bilgiler verdi.

Vali Okay Memiş’in açıklamasında öne çıkan mesajlar şunlar oldu.

*Hastane konusunu Cumhurbaşkanımıza arz ettim.

*Biz bütün işlerimizi istişare ile yapıyoruz. İstişare bir kültürdür.

*Biraz daha sabredeceğiz.

*Hastane zemininde herhangi bir kayma yok.

*Hastanenin hizmete açılması konusunda sürekli çalışıyoruz. Hastanenin bugünkü yapım fiyatı 150 milyon Tl. Büyük bir yatırım.

*Hastane yolunda kaya düşmesi riskini ortadan kaldıracak çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmaların yıl sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Bu çalışmaların toplam maliyeti 4 milyon Tl’yi buluyor.

*Hastane yoluna uygulanmasına karar verilen FORE kazık proje çalışmaları devam ediyor. Fore kazık uygulamasının maliyeti 5-10 milyon lira arasında bir rakam olacak.

*Sağlık Bakanlığı ve TOKİ’den heyetler Gümüşhane’ye gelecek. Burada toplantı yapacağız. Şu anda hastanemizde hizmete alınmayla herhangi bir risk yok. Bazı mühendisler şuanda açılmasında bir mahsur görmüyorlar. Ama biz burada vefat hadisesi olduğu için bunu riske edemeyiz. O riski göze alamam. Biraz daha sabredeceğiz.

* Biz bu kamu binalarının yerini tespit ederken istişare etmek durumundayız. Şu ana kadar bizim bütün paydaşlarımızla istişare etmediğimiz bir konu yok. İstişare bir kültür. Çünkü kamu kaynağı kullanıyoruz.

* Hastanenin yapımında ihmali olanlar varsa herkes hesabını verecektir.

 

image_print

HABERLER